Alevli Biberli Biftek/Fransa

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 25 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Tane karabiberleri eziniz, biftekleri ezilmiş karabibere bulayıp tuzlayınız.
    Flambe ocağını misafirin önünde yakıp tavayı üzerine koyarak kızdırınız.
    Bir kaşık tereyağı ilâve edip yağ yanmadan, hemen biftekleri ilâve edip üçer dakika alt üst çevirerek pişiriniz.
    Soğanı serpip bir dakika soğanla beraber alt üst çevirerek pişirip biftekleri bir tabağa çıkarıp tavanın içine dömi glas ve kremayı ilâve ediniz
    Bir iki dakika kaynatıp altındaki ateşi söndürünüz.
    Kalan tereyağını tavanın içine karıştırarak yedirerek biftekleri ilâve ediniz.
    Tavadaki sosa alt ve üst bulayıp sosla beraber servis ediniz.
    kaynak:bilgipasaji.com