Ali Paa Kebab

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve Sinay tarafından 15 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    15 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sinay
  1. Sinay

    Sinay Evimizde İnci bereketi:) Üye

    Katılım:
    14 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.224
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    özel misafirleriniz için vazgeçilmez bir kebap

    Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin.
    Etleti arasıra karıştırarak kavurun.
    Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin.
    Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin.
    Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin.
    Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın.

    10 Adet milföy hamuru
    400 gr parça et
    1 Adet domates
    2 Adet soğan
    2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
    Yarım demet maydanoz
    1 Adet yumurtanın sarısı
    1 Su bardağı sıcak su
    Tuz, karabiber

    Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin.
    Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin.
    Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın.
    Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
    Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin.Afiyet şeker olsun:)