Ali Paşa Pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve EU1 tarafından 30 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    30 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Pirinçleri tuzlu sud bekletin. Bayat ekmeği ıslatıp yumuşayınca suyunu sıkın. Rendelenmiş soğan, kıyma, ekmek içi, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve köfteleri unlanmış bir tepsiye alın. Köfteleri una bulayın. İki çorba kaşığı margarini tavada eritip köfteleri kızartın. Bu arada patlıcanları küçük küçük kesip tuzlu suda bekletin. Acılıkları gidice kızartın. Çam fıstığını dyağda pembeleşene kadar kavurun. Bir başka tencerede 2 kaşık yağı eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Küçük doğranmış domatesleri pirince ilave edin. Kızartmış olduğumuz fıstık, patlıcan ve köfteleride ilave edin. Sıcak et suyunu da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberini de katın. Pilavımız suyunu çektikten sonra dereotunu serpip servis yapın.