Alipaşa pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve BenDenizYildizi tarafından 28 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    28 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : BenDenizYildizi
  1. BenDenizYildizi

    BenDenizYildizi Guru Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2006
    Mesajlar:
    3.806
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    348
    çok lezzetli bir pilav oluyor deneyin derim ben

    Havuçları rendeleyin.Köfteleri hazırlayın

    2 su bardağı pirinç
    4 su bardağı sıcak su
    2 havuç
    yarım çaybardağı sıvı yağ
    köfte için:
    2 diş sarmısak
    300 gr kıyma
    1 dilim ekmek içi
    kimyon, dereotu, tuz, karabiber,
    yarım su bardağı un

    Yağı kızdırdıktan sonra yıkanmış pirinçleri koyup biraz kavuruyoruz ve suyunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.Pilav göz göz olunca rendelenmiş havuçları ilave edip pilav suyunu çekene kadar pişirip dinlenmeye bırakıyoruz.Köfteler için bütün malzemeyi karıştırın ve bilye büyüklüğünde köfteler yapın unlu tabağa koyun köftelerin hertarafı unlansın ve köfteleri kızartın.Sonra kızarmış köfteleri demlenmiş pilavla karıştırıp servis yapalım.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 17 Ocak 2009