Alkali Diyeti

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve benedenben tarafından 5 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

    5 Ağustos 2012
    Konu Sahibi : benedenben
  1. benedenben

    benedenben Üye Üye

    Katılım:
    29 Eylül 2010
    Mesajlar:
    319
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    18
    Arkadaşlar Merhabalar,uzun zamandır kadın dergilerinde tek sayfalık makalelerine rastladığım internette hiçbir yerde ayrıntılı bilgi bulamadığım bir diyet hakkında size bilgi vermek istiyorum.Zayıflama ile beraber bu diyetin hayati önem taşıdığını düşünüyorum.Ayşegül Çoruhlu bu diyet ile kapsamlı ve bilimsel bir kitap yazmış ben yurtdışındaki kayınvalidem içim bir özet çıkardım ama kendisinin kolestrol problemi nedeniyle yoğunlaştığım konuda bu oldu.Yinede ayrıntılı sorularınız olursa cevaplamaya çalışıcam ama bence bu kitabı başucunuzdan ve elinizin altından eksik etmeyin.

    Hastalıkların sebebi,yanlış benzin sonucu oluşan asit artıkların vücutta birikmesidir.Hastalıklara verilen sayısız ismin hiçbir önemi yoktur.Önemli olan hepsinin aynı sebepten kaynaklanmasıdır.Vücutta aşırı doku asitlenmesi!Bir hücrede asitlenmeye bağlı hasar çoğalınca,o hücrenin oluşturduğu dokuda fonksiyon kaybı olur,tahribat arttığındaysa ilgili organda hastalık oluşur.Sistem böyle çalışır.Bu nedenle önce hücreleri korumanın yolunu bulmalıyız.
    Kilo ile Asit Arasındaki İlişki
    Vücudunuzda fazla asit yükü varsa,ne kadar diyet yaparsanız yapın,kendi bünyeniz yağ dokunuzu kaybetmenizi engeller.Üstelik bunu sizi korumak için yapar çünkü yağ fazla asidi zararsız hale getirir.

    Alkali Ol Zayıfla
    Özet olarak;basit formülümüz,asit yapan yiyecekleri azaltıp alkali yapan yiyecekleri arttırmaktır.Tabağımızda %80 alkali,%20 asit yiyecekler olmalıdır.
    Diyelimki 100 gram et yedik,etin yanında 400gram yeşil salata,etin günahlarını silecektir.

    Asitlenmeye Bağlı Hastalıklar
    Asitlerin yağda depolanması ve kiloyu yağdan kaybetmemek bizim için ucuz bir bedeldir.Asıl sorun asit yükünün sebep olduğu öteki hastalıklardır.

    Kanser ve Asitlenme
    Yüksek asitlenme,ortamdaki düşük oksijen yüzünden gerçekleşir.Dokuda azalmış oksijenin kanser oluşmasında önemli sebeplerden biri olduğunu,kanser hücrelerinin oksijen bulunmayan ortamlarda şekeri fermante ederek enerjiye çevirip kullandığını ispat ederek 1931 yılında Dr.Otto Walburg bu keşfiyle Nobel ödülü almıştır.
    Vücuttaki asit yükü artınca asidin biriktiği bazı hücreler hasar görüp ölür ama bazı hücreler ölmek yerine kendilerini ilkel bir hücreye çevirip ortama adapte olurlar.Bu tür hücre hiçbir görevini yerine getirmez,bağışıklık sisteminden saklanabilir,beyinden gelen emirlere uymaz,sonsuz kez çoğalabilir,çevresindeki hücreleride kendine benzetir.İşte bu,kanser hücresidir.Kanser hücrelerinin bayıldığı şey yüksek asit,düşük oksijendir.Yüksek oksijenli dokularda yaşayabilen kanser hücresi yoktur.Yüksek oksijen alkali ortamda olur.Kanser hücreleri asitlenmiş ortamda zor şartlarda yaşama mücadelesi veren akıllı hücrelerden başka bir şey değildir.

    Kolesterole Yeni Bir Bakış Açısı
    Kandaki asitler geçtikleri yol boyunca damar çeperindeki hücreleri tahrip etmeye çalışırlar.Damarı oluşturan yapılara saldırmaları engellenmezse damarlar delinir.Vücut hasarın bu aşamaya gelmesine izin vermez;bu asitlerin damarları zedelememesi için onları kolesterolle paketler ve zararsız hale getirmeye çalışır.Bunun için karaciğer ve kemikler ona yardımcı olur.Kanın asit yükü artınca karaciğerden daha çok kolesterol üretilir.Kolesterolün,kötü kolesterol dediğimiz LDL kolesterol kısmı asit paketleme işini yapar.Damar çeperinde asitlenmeden zarar gören yerleri yama şeklinde onarmaya çalışır,yanına yardımcı olarak kalsiyumu alır.Kalsiyum ve asitler birleşip sertleşerek plak dediğimiz oluşumlara sebep olur.Bu plaklar zamanla çoğalır,tüm damarı çevreler.Böylece damar sertliği ve tansiyon problemleri ortaya çıkar.
    Kolesterol içeren besinler değil,asitlenme yapan besinler damarlarınızı sertleştirir.Ağzınıza hiç yağ koymasanız,hiç hayvansal protein (kırmızı et,yumurta vs.) almasanız bile damar sertliği hastalığına yakalanırsınız.Şeker de damarları sertleştirir.Diyabet hastaları bunu iyi bilir.

    Asitlenmenin Etkili Olduğu Diğer Hastalıklar
    #Asitlenmenin diş çürüğüne yol açtığını biliyoruz.Asitli ortam ve şeker,bakterilerin çoğalmasını kolaylaştırır.Bunun sonucunda diş etleri çekilir.
    #Alkali ortamda fonksiyon gösteren iyot mineralidir.Asitlenme sebebiyle iyodu kullanamamak tiroid fonksiyonlarını azaltabilir.Tiroid fonksiyonlarının azalması,hipotiroidiye ve kolay kilo alınmasına sebep olur.
    #Vücudumuzdaki en büyük protein olan kollajen,asitlenme sebebiyle sertleşir.Kollajenden oluşan eklemler ve cilt esnekliğini kaybeder.Ciltte kırışıklıklar ve kurumalar meydana gelir.Cildin hızla yaşlanmasında asitlenmenin etkisi sandığınızdan çok fazladır.
    #Asitlenme durumunda kan ve dokular daha az oksijen içerdiğinden vücutta oksijensiz bakterilerin üremesi kolaylaşır.Dolayısıyla mantar ve enfeksiyonlara yatkınlık olur.
    #Asitlenme hücre zarlarının sertleşmesine sebep olur.Serteleşen hücre zarları sebebiyle,özellikle beyinde hücreler arası iletişim yavaşlar.
    #Uykusuzluk,depresyon,hafıza kaybı durumlarında da asitli olmanın etkisi vardır.Uyku için melatonin hormonu,depresyon oluşmaması için serotonin hormonunun yeterince üretilmesi ve diğer hücrelerle iletişim içinde olmaları gerekir.
    #İnsülin hormonu,hücrelerin zarında bulunan bir kilidin anahtarıdır.Asitlenme sonucu sertleşen hücre zarında bu kilit bozulur.Bu duruma insülin duyarsızlığı denir.
    #Asitlerin çoğu böbrekten atıldığı için yüksek asitli idrar,idrar yolu enfeksiyonlarına,böbrek taşlarına zemin hazırlar.
    #Asit yükünü seyreltmek için vücut daha çok su tutar.Fazla su tutulu ödem yapar.Alkali su tüketmek mevcut ödemi azaltır.
    #Yağ dokularının asit dokusu olduğundan söz etmiştik.Bu depoların etrafında daha çok su tutulur.O dokudaki lenf ve kan damarlarını sıkıştırır,büzüşüp sertleşirler.Kanın beslemediği,oksijensiz kalan bu bölgenin derisindeki büzüşmeler Selülittir.

    Alkali Beslenme
    Her öğünde asit oluşturan yiyecekleri,alkali oluşturan yiyeceklerin dörtte bir oranında tutmak idealdir.Bu temel prensibi oluşturmak için öncelikle alkali olmanızı sağlayan gıdaları öğrenelim.

    Alkali Su
    Alkali su,20 kilo başına 1.lt olmak üzere tüketilmelidir.Günlük ihtiyaç 2.5 ile 4 litre arasındadır.Ancak basitçe mutfakta bulunan karbonatla suyu alkali yapabiliriz.1 litre suya yarım çay kaşığı kadar karbonat eklersek suyun PH’ını 8 ve daha yukarı alkali değerlere çıkarabiliriz.Karbonat,elma sirkesi veya limon ekleyerek alkali özelliği arttırılan su içmek yağ yakımını arttırır.Günde 3 litre alkali su,9 litre normal sudan daha iyidir.Alkali su içmeye başladığınızda,bunca su içme eziyetinin nihayet işe yaradığını göreceksiniz.

    Alkali Su İçmek
    1-Suyun yemeklerle içilmemesi gerekir.
    Suyun alkali yapısı midenin asidini azaltır.Yemek sırasında mide asidi azalırsa yiyecekler,özellikle proteinler iyi sindirilemezler.İyi sindirilemeyen proteinler bağırsaktaki asit yükünü arttırlar.
    2-Her 20 kiloya 1 litre alkali su içmek gerekir.
    3-Sabah kalkınca ilk iş,akşam yatmadan önceki son iş olarak birer bardak alkali su içmek önerilir.
    4-Suyu 2 saatte bir içmek tavsiye edilir.(Çünkü böbrek vücuttan asitleri temizlerken mesaneyi yavaş yavaş doldurur.)
    5-Suyun öğün aralarında içilmesi gerekir.
    6-Yemeklerden yarım saat önce ve yemekten 2 saat sonra su içilmelidir.
    7-Özellikle yemekten yarım saat önce içilen 1 bardak alkali su acıkmayı azaltır.(Sudaki alkali özellik midenin asidini azalttığı için açlığa bağlı mide kazınması azalır.)
    8-Pratik olmak için yanımızda karbonat taşıyıp suya ekleyebiliriz.1 litre suya yarım çay kaşığı oranında kullanmak yeterlidir.
    9-Limonlu veya elma sirkeli suyu açken içmek mideyi daha çok kazındırır.Bunları yemek sonrası tüketmek daha uygundur.
    10-Suyu soğuk içmek yerine oda sıcaklığında içmek daha uygundur.


    Alkali Tuz
    Aslında yeterince tuz almıyoruz.Tuzumuz eksik ama sodyum klorürle tıka basa doluyuz.Normal sofra tuzu sodyum klorür elementlerinden oluşur.Deniz tuzu yada en ideali olan Himalaya tuzunun içinde insan kanındaki tüm mineraller mevcuttur.Aslında bu tuzun bir besin olarak algılanması gerekir. Himalaya tuzu 250 milyon yıl geçmişte mevcut olan denizlerden oluştuğu için içinde şuan denizlerde bulunan sanayi artıkları yoktur.
    Tuz Kontrolü:
    Aldığınız deniz tuzunu geceden suya koyup karıştırmadan bekleyin.Sabah tuzun eridiğini görürsek bu tuz doğal tuzdur.Erimemişse o işlemden geçmiş tuzdur.

    Alkali Yağ
    Asitlenmeyi azaltmak istiyorsak doğru yağı seçmeliyiz.Yanlış türde yağ kullanımı asitlenmeyi arttırır.Omega 6’lar az miktarda alındığında yararlı yağlardır.Alınan Omega 6’ların miktarı,Omega 3 yağlarıyla orantılı olmalıdır.Tüketilen omega 6’ların miktarı,omega 3’lerin iki katından fazlaya çıkılmamalıdır. Omega 3’ler yeterince mevcutlarsa,omega 6’ların tahribat yapmasına engel olurlar.İdeal oran 2/1’dir.Modern beslenme şeklinde ise bu oran 20/1 durmundadır.
    Bu yüzden eczanelerde satılan yüzlerce besin takviyesinden sadece birini seçmek gerekse bu Omega 3 desteği olmalıdır.

    Alkali PH Damlaları
    #Suyun Phını yüksek alkali yaptıkları için daha az suyla daha çok asit artık temizlenir.
    #Ph değeri 10 ve 10’un katları olarak artar.Ph’ı 6.5 olan içme suyuna Ph damlası eklenerek Ph’ı 8’5a yükseltilen su 100 kat daha fazla alkali olur.Böylece orijinal halinden 100 kat fazla asit artığı vücuttan atabilir.Yeterince su içmeyen kişiler için kurtarıcıdır.
    #Alkali değeri artan kan dokulara daha çok oksijen taşır.Dokularda oksijenin artması,bakteri ve mantar enfeksiyonlarını engeller.
    #Oksijenlenme artışı dokuda kanser hücresi oluşumunuda azaltır.Kanser hücreleride oksijensiz ortamı severler.
    #Oksijen artışı enerjiyi arttırır.
    #Kilo vermeyi kolaylaştırır.
    #Kalsiyum kaybını azaltır.
    #Ağızdaki asitlenmenin sebep olduğu diş çürüğü ve kötü kokuyu engeller.
    #Mide yanması ve rüflü şikayetlerini azaltır.
    #Böbrek taşı oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
    #Fazla kahve ve çay tüketmenin asitlenmeye katkısını azaltmak için içlerine PH damlası eklenebilir.Tadını değiştirmeden,içilen kahve ve çayın asit PH’ını azaltır.

    10 ADIMDA ALKALİ BESLENMEYE GEÇİŞ
    1-İdrarınızı Takip Edin.
    İdrarınızın koyu olmasına izin vermeyin.
    Koku ve renk takibi yapın.
    Diyet yaparken idrarınızın koyu olmasının 2 sonucu olabilir.Asitlenmeniz sebebiyle ya yağdan kilo veremediğiniz yada kiloyu kaslarınızdan verdiğiniz anlamına gelir.
    2-Su İçin
    Suyu alkali için.
    Limon,misket limonu,elma sirkesi suyla tüketilince vücudu alkali yapar.
    Karbonat katarsanız suyun PH’ı alkaliye yükselir.
    Eczanelerden hazır PH damlacıklarına ulaşabilirsiniz.
    Günlük olarak en az 3 litre su için.
    İdeal suyu 20 kilo başına 1lt içmektir.
    Asitli kaçamaklar yaptığınızda içtiğiniz suyun miktarını arttırın.
    Yemeklerden 20 dakika önce yemeklerden 2 saat sonra su içilmesi kuralına uyun.
    Sabah ilk iş,gece son iş olarak alkali su için.
    Suyu bardak bardak için.Bir seferde çok miktarda su içmek işe yaramaz.
    İçtiğiniz suyun klorür florür içermemesine özen gösterin.
    Sebze sularıda su içmekle aynı etkiyi yapar.
    Kahve,kola,siyah çay içmeniz su içtiğimiz anlamına gelmez.Aksine bunlar mevcut suyumuzu azaltır.Bunlardan vazgeçemiyorsanız üzerine 2 bardak alkali su için.
    3-Tuzunuzu Değiştirin
    Sofra tuzunu bırakın.
    Deniz ve Himalaya tuzu kullanın.Hem ödemlerinizi çözersiniz hemde daha hızlı kilo verirsiniz.
    Tuzunuzu yanınızda taşıyın.
    4-Sebze suyu içmeye çalışın
    Sebze suyu meyve suyu değildir.Meyve suyu taze sıkılmış olsada zararlıdır.
    Bunu alışkanlık haline getirirseniz asitlenmeyi çok kolay çözersiniz.
    Sebzelerin içindeki alkali elementlerinin oranı kana benzer.
    Alkali su ve sebze suyu ile çok hızlı kilo verebilirsiniz.
    Katı sebze sıkacağı vücudunuzu temizlemeye yardım ettiği gibi vicdanınızıda temizler.Daha çok kaçamak asitlendirici yiyecekler yeme hakkını size verir.
    5-Kaçamaklarınızı Alkaliyle Dengeleyin
    Kaçamak yapıp sevdiğiniz asitli besinlerden yediğinizde günahınızı silmek için bunları çiğ sebzelerle beraber tüketin.
    Uzun uzun salata hazırlamam derseniz,sularını için.
    Tatlı konusunda ideal olan hiç tatlı yememektir.Kuru ve yaş meyvelerin az şekerli olanlarını az miktarda tüketebilirsiniz.
    Meyve şekerinin cildimizi en çok yaşlandıran besin maddesi olduğunu unutmamalısınız.
    6-Balık ve İyi Yağlar Tüketimini Arttırın.
    Somon,hamsi,sardalye,uskumru vb tüm balıkları bolca tükerin.Kabuklular hariç tüm deniz ürünleri iyidir.
    Yaşınız,kilonuz,cinsiyetiniz ne olursa olsun günde en az 1 tane, 1000 mg Omega3 tableti almaya başlayın.
    Yemek pişirmede zeytinyağını tercih edin.
    Avakado ve hindistancevizi yağını çok faydalı oldukları için tüketin.Bu iki gıdayı hafife almayın.
    7-Doğru Kalsiyum Kaynakları Öğrenin
    8-Alkali Yapan Besinleri Öğrenin
    9-Akşam Yemeğinizi Doğru Seçin
    Amacımız akşam yemeğinde karbonhidrat miktarını azaltarak kilo vermektir.
    Akşam yemeğinde kilo almanıza neden olacak besinler :
    Tüm şeker içeren besinler,Tüm şekerli içecekler,Kolalı içecekler,Baklagiller,Süt,peynir,yoğurt,her tür süt ürünü,Tohumlar,Kuruyemişler,Meyveler,Kuru meyveler,Alkol,Un içeren her şey,ekmek,kek,makarna vb…(Çorbadaki unda buna dahildir),Pilav,Patates,Mayonez,ketçap,nar ekşisi,hardal gibi tüm soslar,Kırmızı,sarı,turuncu sebzeler.
    10-Oranlamayı Öğrenin





















    ÖRNEK BESLENME PLANI
    İlk iş idrara bakılacak.Ph çubunuz yoksa,hergün idrarın daha açık renkte olduğunu görmeye çalışmalıyız.
    Dişler florürsüz diş macununa karbonat eklenerek fırçalanmalı.
    1 çay kaşığı zerdeçal,1 çay kaşığı tarşınla az suda karıştırılıp içilmeli.(Tarçın insülinin daha az ortaya çıkmasını sağlar.Zerdeçal DNA tamiri yapar.)
    1 bardak alkali su içilmeli.2 kuru siyah kayısı ve siyah erik bağırsak çalışmasını arttırır.

    Kahvaltı
    Lor Peyniri
    Salatalık ve diğer yeşillikler(Limon ve soğuk sıkım zeytinyağı eklenerek)
    Gün içinde sarı ve kırmızı sebzeleri tüketmek serbesttir.
    Siyah tuzsuz zeytin
    4 yumurta beyazı ve 1 sarısı ile omlet veya haşlama
    Az miktarda tereyağı
    Keçi,koyun peyniri türleri
    Bir avakado,limonla
    2dilim glutensiz ekmek
    Az miktarda üzüm pekmezi ve tahin
    Yeşil çay ve bitki çayları
    Badem sütü
    Badem
    Haftada birer gün ceviz ve fındık kahvaltıya eklenmelidir

    Öğlen
    Kahvaltı bittikten 2 saat sonra 1 adet kafeinsiz şekersiz kahve üzerine 1 bardak alkali suyumuzdan içilmeli
    Yemekten 20 dk önce alkali su içilmelidir.
    Her türlü çiğ sebze ,salata
    Haşlama buharda pişmiş tüm sebzeler
    Tüm çorbalar
    Her çeşit zeytinyağlı sebze yemeği
    Baklagillerin hepsi
    Balık türevlerinin hepsi
    Izgara tavuk veya hindi
    Salatalar(sos olarak sadece limon zeytin yağı ve elma sirkesi)
    Kabuklarıyla haşlanmış patates varsa tatlı patates
    Glutensiz undan makarna pizza
    2 dilim glutensiz ekmek
    Yemeklerde bolca kırmızıbiber ekilmeli
    Kıramış besinler tüketilmemeli
    Mikrodalgada pişmiş ısıtılmış besinler tüketilmemeli
    Himalaya tuzu kullanılmalı

    Geç Öğleden Sonra
    Öğle yemeğinden 1 saat sonra 2 bardak yeşil çay içilmeli
    Öğle yemeğinden 2 saat sonra 1 bardak alkali suya 1 tatlı kaşığı tarçın konarak içilmeli
    Bu esnada küçük günahlar serbest:
    1 porsiyon tatlı,2 meyve yada 2 parça çok koyu çikolata

    Akşam
    Öğle yemeğinden en az 4 saat sonra akşam yemeği yenmeli
    Akşam yemeği olabilecek en erken saatte yenmeli 18:00 idealdir 20:00 sınırdır.
    Sadece sebze ve protein tüketilmelidir
    Yemekten 20dk önce 1 bardak alkali su içilmelidir.

    İzin Verilenler
    Her türlü sebze.Beyaz,yeşil ve morlar serbesttir.Sarı ve kırmızı sebzeler tüketilmemelidir.
    Sebzenin büyük kısmı çiğ olmalıdır
    Protein olarak haşlanmış ızgara somon balığı ve diğer balık türevleri (kabuklular hariç)
    Hindi eti,tavuk göğüs eti,dana ve kuzu eti,dana ciğeri,kelle-paça,pastırma
    Yenilen protein miktarının 4 katı kadar çiğ sebze tüketilmelidir.
    Yeterince çiğ sebze tüketilmezse sebze suyu hazırlanmalı
    Kırmızı et her yendiğinde normalden daha fazla sebze desteği alınmalı
    Akşam yemeği lokmaları en az 15 kez çiğnenerek yutulmalı.
    Yemeklerle beraber su dahil,alkol,ayran,meyve suyu,soda vb. hiçbir sıvı Yemekten 2 saat sonra 1 bardak suya 1 yemek kaçığı limon veya doğal elma sirkesi eklenerek içilmeli.Sindirimi rahatlatır.
    Gece boyunca şekersiz bitki çayı serbesttir.
    Mide kazınırsa yatmadan hemen önce bile olsa 1 katı yumurta yenebilir.
    Yatmadan önce 1 bardak alkali su içilmelidir.
    Yatma saatinin ideali 23:00-24:00’dır.Yatak odası tamamen karanlık olmalı,karanlık değilse göz bandı kullanılmalıdır.
     
    Son düzenleme: 31 Ağustos 2012
  2. 5 Ağustos 2012
    Konu Sahibi : benedenben
  3. benedenben

    benedenben Üye Üye

    Katılım:
    29 Eylül 2010
    Mesajlar:
    319
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    18
    Kısa süredir bu diyeti hayatıma uyguluyorum ve ramazan dolasıyla tahmin edeceğiniz üzere kilo aldığımı düşünmeme rağmen ve tam olarak alkali diyete adapte olamama rağmen herkes ''çok zayıflamışssın yeter artık zayıflama''diyor Ramazan biter bitmez tamamiyle hayatımı bu diyet doğrultusunda yönlendiricem ileriki günlerde gelişmelerden sizi haberder ederim
     
  4. 5 Ağustos 2012
    Konu Sahibi : benedenben
  5. elkinn

    elkinn Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Mart 2010
    Mesajlar:
    143
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    çok faydalı bilgiler,teşekkür ederim..
    gül kaynak da sıkça bu diyetten bahsediyor..raw food diye bi beslenme biçimi..uygulabildiğim kadar hayatıma geçirmeye çalışıyorum bende..
    zayıflamada ph etkisi diye bi kitap var.yazarı bu diyetin kurucusu
    robert young..
     
  6. 5 Ağustos 2012
    Konu Sahibi : benedenben
  7. benedenben

    benedenben Üye Üye

    Katılım:
    29 Eylül 2010
    Mesajlar:
    319
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    18
    Evet Robert Young sanırım bu konuda öncü ama ben Ayşegül Çoruhlunun kitabına bile zor ulaştım.Hayatınıza bu diyeti geçirmenize çok sevindim.Zayıflamak bir kenara kadın gerçekten tüm hastalıklarının temel nedenin asitlenme olduğundan bahsedince bende tanıdığım tanımadığım herkese bunu anlatıyorum ve alkali olmaları için baskı yapıyor bile olabilirim.
     
  8. 5 Ağustos 2012
    Konu Sahibi : benedenben
  9. elkinn

    elkinn Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Mart 2010
    Mesajlar:
    143
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ne güzell..bu yolda devam edin ozaman..ben eşime bile sigarayı bırakrıramadığım için bu konulara
    giremiyorum ne yazıkki..
     
  10. 26 Ağustos 2012
    Konu Sahibi : benedenben
  11. mehtapcay

    mehtapcay Yeni Üye Üye

    Katılım:
    13 Kasım 2008
    Mesajlar:
    69
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Selam kizlar bnde bu diyetle ilgileniyorum aslinda fena kafaya taktim ama kitabini okudum 10 11 tane ilac aldiriyor ya acikcasi korktum ilaclar antioksidan lif omega 3 bunun gibi vitaminler ama bu kadar vitamin bisey yapmazmi ya
     
  12. 31 Ağustos 2012
    Konu Sahibi : benedenben
  13. benedenben

    benedenben Üye Üye

    Katılım:
    29 Eylül 2010
    Mesajlar:
    319
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    18
    Kızlar okadar kısa sürede okadar güzel kilo verdimki anlatamam lütfen inceleyin kurtulun !!!!!!!!!!!!!!
     
  14. 31 Ağustos 2012
    Konu Sahibi : benedenben
  15. lavanta84

    lavanta84 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2009
    Mesajlar:
    388
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ne kadar sürede kaç kg verdin acaba?
     
  16. 31 Ağustos 2012
    Konu Sahibi : benedenben
  17. benedenben

    benedenben Üye Üye

    Katılım:
    29 Eylül 2010
    Mesajlar:
    319
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    18
    Nisan ayının sonuna kadar 72 kilo mayıstan itibaren yarım yamalak uyguladığım bu beslenme biçimiyle ramazandaki durumumuda göz önünde bulundurursanız bence 31 ağustosta 61 kilo olmam mucize.Çünkü tahmini olarak 8-10 yıldır 65 kilonun altına inemiyordum
     
  18. 31 Ağustos 2012
    Konu Sahibi : benedenben
  19. sevgi-liebe

    sevgi-liebe Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.404
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    38
    Ne kadar sürede ne kadar kilo verdin bilgilendirirmisin lütfen
     
Benzer Konular: Alkali Diyeti
Forum Başlık Tarih
Sağlıklı Beslenme Alkali Su İyonizeri Karşılaştırma Tablosu 3 Aralık 2013
Sağlıklı Beslenme Su nasıl alkali olur ? 26 Şubat 2013
Sağlıklı Beslenme Diyetisyenlik hakkında birkaç şey... 20 Ağustos 2012
Sağlıklı Beslenme Plaja Hazırlık Diyeti 25 Haziran 2012
Sağlıklı Beslenme Zahmetsiz Yaz Diyeti 2 Haziran 2012