Alman Pastası (Resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve aysen_34 tarafından 31 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    31 Ekim 2010
    Konu Sahibi : aysen_34
  1. aysen_34

    aysen_34 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2009
    Mesajlar:
    13.639
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    yapıp yediğinizde müptelası olacağınız bir lezzet:)



    keki için
    2 yumurta
    1 çay bardağı şeker
    1 çay bardağı süt
    yarım çay bardağı erimiş margarin
    3 çay bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    kreması için
    2 su bardağı süt
    1 yumurta
    1 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı nişasta
    4 yemek kaşığı şeker
    krema piştikden sonra
    1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
    1 paket vanilya
    üzeri için pudra şekeri

    keki için yumurta şeker süt yağı çırpıyoruz yavaş yavaş unu ekliyoruz ve kabartma tozunuda ekleyip kelepçeli tepsiye döküyoruz
    kek pişerken sosu yapıyoruz
    süt yumurta şeker nişasta unu karıştırıp kaynayana kadar çırpıyoruz
    altına kapatınca marharin ve vanilyayı ekleyip yediriyoruz
    kek biraz soğuyunca keki ortadan kesiyoruz içine iç malzemesini koyup kapatıyoruz
    en üstede süzgeç yardmıyla pudara şekerini gezdiriyoruz
    afiyet olsun :)
     
  2. 31 Ekim 2010
    Konu Sahibi : aysen_34
  3. yellowbomb

    yellowbomb günün birinde!!! Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    2.900
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    61
    emeğiine sağlık canım nefis görünüyor
     
  4. 31 Ekim 2010
    Konu Sahibi : aysen_34
  5. aysen_34

    aysen_34 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2009
    Mesajlar:
    13.639
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    sağolasın canım benim opuyorumnanaktan
     
  6. 31 Ekim 2010
    Konu Sahibi : aysen_34
  7. Grimsi_

    Grimsi_ ••● Ήuzuя ••● Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5.636
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    Vuvv ben bunu cok severim hazırını yiyodum hep. Eline sağlıkk
     
  8. 31 Ekim 2010
    Konu Sahibi : aysen_34
  9. SUTASAYRAN

    SUTASAYRAN Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    2.973
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    ellerine sağlık cnm
     
  10. 31 Ekim 2010
    Konu Sahibi : aysen_34
  11. aysen_34

    aysen_34 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2009
    Mesajlar:
    13.639
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    bizimde küçüklükten kalma bir alışkanlığımız bu
    annem hep yapardı özellikle hafta sonları tadı damağımızda kalırdı
    :13:
     
  12. 31 Ekim 2010
    Konu Sahibi : aysen_34
  13. aysen_34

    aysen_34 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2009
    Mesajlar:
    13.639
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    sağol canımcım :KK16:
     
  14. 31 Ekim 2010
    Konu Sahibi : aysen_34
  15. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Aysen'ciğim ' Alman Pastasını ' çok severim,ellerine sağlık!
    Harika görünüyor..
    Minicik bir hatırlatma:Başlıklarımızda imla kurallarına dikkat edersek,çok daha cici olacak.
    Kk aşçılarımızın dikkatine :)
    Kocaman sevgi ve selamlar
     
  16. 31 Ekim 2010
    Konu Sahibi : aysen_34
  17. Grimsi_

    Grimsi_ ••● Ήuzuя ••● Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5.636
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    İnş bende yaparsam buraya resmini koyarım canım :KK16:
     
  18. 31 Ekim 2010
    Konu Sahibi : aysen_34
  19. aysen_34

    aysen_34 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2009
    Mesajlar:
    13.639
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    sağol canım
    aslında noktalama işareti koymayacaktım ama kabul etmedi harhalde daha önce eklenmiş diye düşündüm bende :26:

    öpüyorum canım :KK16: