Alman Tarifleri- Aprikosen Marmor (Kayısılı Kek)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Marianna tarafından 30 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Marianna
  1. Marianna

    Marianna Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    72
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Arkadaşlar diğer bir Alman tarifi olan kayısılı kekin tarifini yazıyorum.



    200 gr kuru kayısı
    75 gr Antep fıstık
    250 gr tereyağı veya margarin
    250 gr şeker
    3 çay kaşığı kayısı likörü
    4 yumurta
    375 gr un
    2 çorba kaşığı kakao
    1 paket Kabartma tozu
    1 çorba kaşığı Pudra şekeri

    Kayısıları küp küp kesiniz.
    Antep fıstıklarını doğrayınız.
    Yağ ,şeker , ve kayısı likörünü krema haline getiriniz.
    Yumurtaları tek tek ekleyiniz. Unla kabartma tozunu karıştırıp ekleyiniz.
    Hamuru ikiye bölünüz. Yarısına kakaoyu,diğer kısmına da fıstık ve kayısıyı açık renkli hamura ilave ediniz
    Yağlanmış un serpilmiş kek kalıbına önce açık renkli hamuru ,sonra kakaolu kısmı dökünüz.
    Tavsiye edilen pişme süresi:175 derecede 70 dk. Piştikten sonra 10 dk soğumaya bırakıp ve pudra şekeri ekleyiniz.
     
  2. 2 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Marianna
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    likör girmek zorundami acaba canim ya???
    ay pudra sekerim yok yoksa kalkip yapardim
    ama en kisa zamanda denerim insallah
    bide resmini ekleseydinde gözüm gönlüm acilsaydi keske