Alman Tarifleri- Elmalı Kek (Apfelkuchen)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Marianna tarafından 30 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Marianna
  1. Marianna

    Marianna Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    72
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaslar hamur isleri bölümünde Paskalya şenliklerinde yaptigimiz Alman tariflerini yazmistim. Burada da diger bir tarif Elmalı Kek i paylaşmak istiyorum.



    250 gr. tereyağ veya margarin
    250 gr. tozşeker
    1 Paket vanilya
    Bıçağın ucuyla tuz
    2 yumurta
    400 gr. un
    4 çay kaşığı kabartma tozu
    1/8 litre süt

    Yumurta ,tereyağ, tozşeker, 1 paket vanilya ve tuz karıştırılır.
    Bu malzemeye yavaşça 1/8 litre süt ilave edilir. Diğer tarafta 400gr. un 4 çay kaşığı kabartma tozu ile karıştırılır ve çok yavaşça oldukça yumuşak olan hamura ilave edilir .
    Yuvarlak hamur keke kalıbı veya fırın tepsisi yağlanır, hamur dökülür
    Dilimlenmiş elmalar yatay veya dikey olarak hamurun üstüne yerleştirilir.
    Arzuya göre üstüne biraz şeker, pudra şekeri ve üzüm serpiştirilir.
    35-40 dakika , 180-200 derecede pişirilir.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 2 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Marianna
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ay bu resimdeki ni senmi yaptin yoksa???
    nefis görünüyo ya
    elmali herseye bayilirim
    kiz sen bana derken senin eklediklerine ne demelii peki masallahin var canim
     
  4. 9 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Marianna
  5. derman

    derman Gökkuşağı istiyorsan ;yağmura katlanmalisin. Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2007
    Mesajlar:
    5.141
    Beğenildi:
    1.558
    Ödül Puanları:
    163
    tşk ellerine sağlık canım