Alsas Salatası (Salat dAlsace)

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 21 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.617
    Beğenildi:
    5.145
    Ödül Puanları:
    438
    Bu yemek Fransa’nın Alsace yöresine mahsus, sıcak balık yemeklerinin yanında sunulan lezzetli bir salatadır. Gümüş balığını bulmak oldukça zordur. Onun yerine hamsi ve küçük sardalya (papalina) da kullanabilirsiniz. Hatta balık çorbası yaptığınızda, balık etinin bir miktarını ayırıp bu güzel salatayı yapabilirsiniz.



    2 adet patates
    2 adet yumurta
    150 gram aterina (gümüş balığı)
    1 adet pancar turşusu
    5 adet kornişon ("0" numara hıyar turşusu)
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
    1 çorba kaşığı kapari turşusu
    tuz

    Patatesleri haşladıktan soyunuz ve püre haline getirip derince bir kaba alınız.
    Gümüş balıklarını haşlayıp fileto çıkarınız.
    Zeytinyağı, tuz, sirke ve beyaz şarabın yarısı ile patates püresine ilave edip karıştırınız. Gümüş balığının filetolarını da ekleyiniz ve dikkatli bir şekilde, balıklar parçalanmadan karıştırınız.
    Karışımı tabağa alınız. Üzerini dilimlenmiş pancar turşusu, kornişon ve kapariler ile süsleyiniz. Sirke ve şarabın kalanını ilave ediniz.