Alt üst böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 10 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    Yumurtayı, yoğurdu, sirkeyi, zeytinyağını, suyu, tuzu ve aldığı kadar unu eleyerek (elemek önemli) koyalım. Hamur kulak memesi kıvamında olacak. Hamurumuz hazır. Hamurun üstünü örtüp 1 saat kadar dinlendirelim. Bu arada tereyağımızı eritelim.
    Hamuru ikiye ayıralım, rulo yapalım, keselim ve küçük bezeler elde edelim. Birinci hamurdan 13 tane beze çıkıyor. Ona göre kesip beze yapın. İkinci hamuru da rulo yapıp keselim ondan da 13 tane beze çıkaralım. Yani toplam 26 tane beze yapıp bastıralım ve unlu tezgaha koyalım.
    13 tane bezemizi tek tek çay tabak büyüklügünde açalım. Her açtığımız bezenin üstüne 1 kaşık erittiğimiz tereyağından koyalım. Sonra öteki bezeyi de açıp üstüne koyalım onu da yağlayalım. Bu bezeler bitene kadar yapalım.
    . En sondaki 13. bezeye tereyağı sürmeyecez. Sonra 13 bezeyi bir daha aynı şekilde yapalım. Aralarındaki yağın biraz donması için 5 dakika depfreeze koyalım, açması daha kolay olur.
    13 tane bezelik hamuru merdaneyle yavaş yavaş açıp 1 tane uzun ince hamur elde ediyoruz ve yağlanmış tepsimizin altına seriyoruz.
    Arasına peynirimizi yerleştiriyoruz. İstediğiniz başka harcı koyabilirsiniz. Kıyma olabilir, patates olabilir, ıspanak olabilir..... Üstüne de diğer 13 bezelik hamuru açıp yerleştiri

    Erimiş tereyağımızı yayıp 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz