Altı Çıtır üstü Kıtır Kurabiye

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve Elif tarafından 27 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    2-3 yaprak hazir milföy
    1 yumurta sarisi
    KITIRI icin malzemeler:
    100 g un ,
    50 g seker,
    1 tutam tarcin,
    50g erimis tereyagi

    Milföyler donuk ise cözülmesi icin bir kenarda bekletilir.Unlu zeminde tek bir yöne olmak üzere hafif inceltilir.Bir bardak yardimi ile yuvarlak kesilir-Isterseniz bunlari hafif oval sekline de getirebilirsiniz-Üzerlerine yumurta sarisi sürülür.
    Kitirlari icin bir kapta un, seker, tarcin ve erimis tereyagi karistirilir.Istediginiz kadar yogurun bu hamurun özelligi topak topak olmasidir.
    Elinize biraz bu hamurdan alarak yumurta sarisi sürülmüs milföylerin üzerine kasik yardimi ile bolca serpin.
    Firinda 190-200 ° derecede 20 dakika pisirin.Son dakikalarda firina dikkat.
    alıntıdır....