Altin Kesesi

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 20 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    20 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Margarin ve unu Kariştirın, Içine pudra şekerini ekleyin,yumurta ve misir nişastasini ilave edip yoğurun. Son olarak kabartma tozunu ekleyip hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamurdan 3-4 ceviz büyüklüğünde parça koparın. Bu parçanin içine 1 yemek kaşiği kakao ekleyin ve yoğurun.Kakaolu ve sade hamuru 15-20 Dk oda ısisinda dinlendirin.hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın ve içli köfte yapar gibi içini parmağinızla açın.Küçük bir kese şeklinde olacak.
    Daha önceden hazirlanan içi (fistik,pudra şekeri Ve Tarçin Karişimi)bu açılan hamurun içine koyun.Elinizle ağzını büzün.
    Hamuru toplayın.Kakaolu hamurdan uzun şeritler yapın ve kesenin kenarından geçirin.
    Kesenin üzerine istediğiniz şekilleri vererek süsleyin.Hamurun hepsi bitince önceden ısıtılmış fırında pişirin.Pembeleşince fırından çıkarın.Soğudukdan sonra servis yapın.