Alzheimer riskini azaltan sebzeler

Konusu 'Geriatri - Yaşlılık Bilimi' forumundadır ve Cicilikiz tarafından 11 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    11 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  1. Cicilikiz

    Cicilikiz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.972
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    The Daily Telegraph gazetesinin yer verdiği bir haberde Akdeniz bölgesinde yaşayanların daha sağlıklı olduğuna işaret ediyor.
    Özellikle meyve, sebze, tahıl ürünleri ve balık gibi Akdeniz diyetini alanların Alzheimer hastalığına yakalanmalarının diğer insanlara göre önemli oranda avantajlı olduklarına dikkat çeken habere göre Alzheimer hastalığı önümüzdeki on yıl içinde nüfusun yaşlanmasına bağlı olarak hızla artacak.

    Uzmanların yaptıkları araştırmada Akdeniz diyetini uygulayanların istenilen verimi alabilmeleri için aynı zamanda aşırı alkolden de kaçınmaları gerektiğini belirtiyor.

    New York'taki Columbia Üniversitesi'nden araştırmaya katılan Dr. Nikos Scarmeas, Akdeniz diyetini uygulayan ve aynı zamanda günde 20 dakika spor yapan insanların bu hastalığa yakalanma riskinin önemli oranda azaldığını söyledi. Scarmeas, "Bu çalışma çok önemli çünkü insanlar yedikleri gıda ve diğer alışkanlıklarını değiştirebilirler." dedi.

    Araştırmada Akdeniz ürünlerini inceleyen uzmanlar, ürünlerde B14 ve E vitamini bulunan bu ürünlerin akıl hastalıklarını da önlediğini ortaya çıkardı.
     
  2. 12 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  3. DagCicegi

    DagCicegi Bir Kızım Olana Kadar... Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    8.212
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Konunuz ilgili bölüme taşınmıştır.Bilginize.a.s.