Ampul ısısında yumurta

Konusu 'Bilim ve Teknik' forumundadır ve Lereenim tarafından 18 Ekim 2006 başlatılmıştır.

    18 Ekim 2006
    Konu Sahibi : Lereenim
  1. Lereenim

    Lereenim Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    4.218
    Beğenildi:
    161
    Ödül Puanları:
    353
    Susuz haşlanmış yumurta pişirdi!..

    İngiliz bir "mucit", suyu devreden çıkararak, ampul ısısında "haşlanmış yumurta" pişirmeyi "başardı"

    11 Ekim 2006 Çarşamba

    Simon Rhymes adlı tasarım öğrencisi, 4 adet 500 watt’lık ampul ısısıyla 6 dakikada ideal katılıkta yumurta pişirebildiğini söyledi.
    Rymes, BBC’ye açıklamasında, icadının patentini aldığını, cihazın piyasaya yönelik üretimi için görüşmeler yaptığını kaydetti.
     
  2. 18 Ekim 2006
    Konu Sahibi : Lereenim
  3. canavar

    canavar Yılmak yok. Yola devam... Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    3.271
    Beğenildi:
    109
    Ödül Puanları:
    353
    iide biz yumurtayı susuz fırına veriyoruz acayip güzel oluyor hele odun ateşi olan fırında daha çabuk güzel oluyor bu kadar uğraşmayada değmez yani h sulu ha susuz ne fark eder ki?
     
  4. 18 Ekim 2006
    Konu Sahibi : Lereenim
  5. samyeli34

    samyeli34 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    1.936
    Beğenildi:
    68
    Ödül Puanları:
    153
    1978 merak ettım şimdı fırında ne kadar sure pışırıyorsun yumurtayı
     
  6. 18 Ekim 2006
    Konu Sahibi : Lereenim
  7. canavar

    canavar Yılmak yok. Yola devam... Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    3.271
    Beğenildi:
    109
    Ödül Puanları:
    353
    eğer kek falan koyduysam fırına o zaman koyuyorum yoksa sırf yumurta için çalıştırmıyorum. mesela kahvaltıda kızarmış ekmekleri ben fırında yapıyorum o zaman ekmekler kızarıp kaşarar eriyince yumurtalarda hazır oluyor.
     
  8. 18 Ekim 2006
    Konu Sahibi : Lereenim
  9. samyeli34

    samyeli34 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    1.936
    Beğenildi:
    68
    Ödül Puanları:
    153
    1987 teşekkurler canım
     
  10. 26 Ekim 2006
    Konu Sahibi : Lereenim
  11. oooo1978 ben bu yöntemi bilmiyordum.. sağolasın.. zannımca yumurtaları dolapdan alıp direkt fırına vermek olumsuz sonuçlara sebep olur değilmi?hem bu şekilde suda haşlama da olduğu gibi çatlama-patlama riski de ortadan kalmış olur..
     
  12. 27 Ekim 2006
    Konu Sahibi : Lereenim
  13. canavar

    canavar Yılmak yok. Yola devam... Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    3.271
    Beğenildi:
    109
    Ödül Puanları:
    353
    kesinlikle haklısın. oda ısısına gelmiş olması lazım.:1yes2:
     
  14. 31 Ekim 2006
    Konu Sahibi : Lereenim
  15. bera-berrak

    bera-berrak Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    467
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ben de hiç duymamıştım:1shok: deneyeyim...ama yeterince piştiğini nasıl anlayacağız?iyi pişmeyince rafadan gibi mi oluyor?:uhm:
     
  16. 31 Ekim 2006
    Konu Sahibi : Lereenim
  17. EU1

    EU1 Guest

    kesinlikle denicem merak ettim doğrusu şimdiden teşekkürler 0000 1978
     
  18. 31 Ekim 2006
    Konu Sahibi : Lereenim
  19. bamtelli

    bamtelli Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    72
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    kızlarrr ben denedim katı kıvama 18 dk geliyor..tek farkı susuz oluşu.. tekrardan sağol 78:))