Analı kızlı kofte

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Elif tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Nohutu akşamdan ıslatın.



    500 gr çiğköftelik kıyma
    250 gr az yağlı kıyma
    1 kg kemikli kuzu eti
    100 gr iri çekilmiş ceviz
    300 gr nohut
    ½ kg köftelik bulgur
    3 adet büyük soğan
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet limon
    1 çorba kaşığı nane
    1 çay kaşığı tuz

    Akşamdan ıslatılmış nohut, et, biber, domates salçası ve küp şeklinde doğranmış 1 adet soğanı bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek pişirin. Başka bir kapta az yağlı kıymayı suyunu bırakıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde kesilmiş 2 adet soğanı da kıymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın. Çiğköftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırdıktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan kısmından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak içini oyduktan sonra içli köfte yapar gibi içine cevizli harçtan ilave ederek kapatın. Köfteleri bir süzgece alın. İçinde su kaynayan bir tencereye bu süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra, daha önce hazırlamış olduğunuz salçalı et suyuna süzerek alın. 2 limonun suyunu sıkın. Tereyağını eritin, naneyi yağda biraz çevirin ve yemeğinizin üzerine döktükten sonra servis yapın.
     
  2. 28 Şubat 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. pamuksaten

    pamuksaten Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2010
    Mesajlar:
    162
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    köfteye bayılırım ama bir türlü oyamıyorum kalın oluyor yapabilenleri tebrik ediyorum arkadaşlar :umursamaz: