Ananaslı Yengeç Salatası (Lobster Salad)

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salata

    Öncelikle bir bütün ananası ortadan boylamasına ikiye bölüp içini ufak küp parçalar halinde çıkaralım.
    Bu arada yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini çıkaralım. Ya da dondurulmuş yengeci küp doğrayalım.
    Tavamızı kısık ateşe oturtup, yağı ya da peanutu koyalım. Sarmısakları ekleyip, sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyelim. Sonra sarmısakları çıkarıp atalım. Çünkü önemli olan sarmısağın aromasını yağa bırakmasını sağlamaktı. Sonra altını söndürelim.
    Daha sonra bu yağın içine sıcakken şekeri atıp eritelim. Hemen limon suyu, yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştıralım.

    150 gr. veya 2 su bardağı dolusu yengeç (doğranmış)
    1 yemek kaşığı peanut (yağ gibi kullanacağız ya da sıvıyağı)
    1 diş sarmısak (üçe bölünmüş)
    2 yemek kaşığı limon suyu
    1 adet kesme şeker
    1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış)
    3 dal taze nane
    3 dal taze fesleğen
    1 yemek kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı karabiber

    Bir kabın içinde bekleyen küp doğranmış yengeçlerimizi de ekleyip, en son küp doğradığımız ananas parçalarıyla karıştıralım.
    Önceden içini oyduğumuz ananas kabuklarının içine bu karışımı yerleştirip, servise sunalım.