Ançuez ezmesi

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 21 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.610
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    kapari
    1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış
    6 adet ançuez
    zeytinyağına yatırılmış
    1 kahve fincanı maydanoz
    kıyılmış
    2 çay kaşığı limon suyu
    3 adet yumurta
    100 gr tereyağ
    karabiber
    tuz

    Yumurtaları katı olarak haşlayın, sarılarını alıp, iyice ezin. Ançuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra, blender yardımıyla macun kıvamına getirin. Kaparileri havanda iyice dövün. Tereyağını küçük parçalara böldükten sonra, tahta kaşıkla yardımıyla iyice ezip krema kıvamına getirin. Sonra buna tuz, karabiber serpip maydanoz, yumurta sarısı, kapari ve ançuez ilave edin. İyice karıştırıp birbirlerine yedirdikten sonra, 1-2 damla limon suyu damlatın. Bu şekilde hazırladığınız ezmeyi, kanepe ekmeklerine sürüp servis yapın.