Ankara sarmasi

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 10 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    10 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Bir tencereye soğuk süt,un ve vanilya alınır ve karıştırılır.
    Ocağa alınır ve kaynayıncaya kadar karıştırılır.
    Şeker ilave edilir.
    Nişasta soğuk suyla sulandırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar
    karışıma eklenir, koyulaşması sağlanır ve ocağın altı kapatılır.
    Bisküviler robotla ya da elle toz haline getirilir.Bir fırın tepsisi streç filmle kaplanır.(Kolay rulo yapabilmek için) Yoksa
    kuru tepsi üzerine bisküviler yayılır.
    Pişirdiğimiz karışım yavaş yavaş bisküvileri dağıtmadan üzerine dökülür.ve soğumaya bırakılır.
    Kremşanti hazırlanır ve dolapta soğuyup katılaşması sağlanır.
    Kremşanti iyice katılaşınca üzerine eşit bir şekilde yayılır.
    Ortasına muz koyulur
    Dolapta biraz bekletip katılaştıktan sonra rulo şeklinde sarılır.
    Soğuk olarak dilimlenerek servis edilir.