Anne Sütünü Arttıran Gıdalar

Konusu 'Arşiv' forumundadır ve nursen41 tarafından 16 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    16 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : nursen41
  1. nursen41

    nursen41 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    65
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.
    2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır
    3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır
    4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
    5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
    6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
    7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
    8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir
    9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir
    10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir
    11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir
    12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
    13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir
    14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.
    15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
    16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
    17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır
    18 – Maydanoz, anne sütünü arttırır
    19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
    20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
    21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır
    22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder
    23 – Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar
    24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
    25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
    26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar.
    TAVSİYE : Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edlmemelidir.Siz de 26 formülden birini seçip, deneyebilirsiniz.Anne sütüyle beslenen bebek, hem gıdalanır, hem de anneye karşı olan sevg bağı artar.Anne sütünden sonra, anti alerjik süt, anne sütüdür.A da inatçı yapabilir.Annelerin çoçuklarını tam 2 sene emzirmesi ayetle sabit olduğu gibi ( Kadınlar çocuklarnı tam iki yıl emzirirler-Bakara suresi 233.ayet ), tıp da bu gerçeğe doğru hızla ilerliyor.2 sene zarfında anne, 2 yaşından küçük başka bir çocuğa süt verirse, bu kendi çocuğunun sür kardeşi olur.Bunların evlenmesi dinen ve tıbben zararlıdır.Ahmak, sinirli kişilerin sütü ve kanı, verilen kişiye geçeceği için seçici davranmak gerekir.( Kadın,hamileliğinde, doğum yapıncaya kadar ve bebeği memeden kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlarda nöbet bekleyen mücahit gibidir.Eğer bu safhalarda ölürse, ona şehit mükafatı ve sevabı vardır. –Ahmak kadına süt emzirtmeyiniz-Hadis-i Şerif )

    Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 56
    **************************************************

    Çörek otunu, pastalara, böreklere, yemeklere baharat olarak devamlı kullanınız. Balla macun yaparak yiyiniz.Çörek otu, bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için; çörek otuna her gün 1’ er tatlı kaşığı devam eden kişi kolay kolay hastalanmaz.
    Her gün 1 su bardağı ılık bal şerbetine, 1 şker kaşığı sirke, 1 şeker kaşığı çörek otu ilave edilip içilirse, balın safraya verdiği zarar sirke ile giderilir,sirkenin bakteri öldürme özelliği, çörek otunun ölümden başka her derde deva oluşu, balın şifasıyla birleşir.Gerçkten vücudu korur, vücudu kuvvetlendirir.Hastalıkları kısa sürede şifaya kavuşturur.
    Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 77
    Hamilelikte : hamile kadınlar bebek ve kendi sağlıkları için havuç suyu içmelidirler.Bunu yanında üzüm, ayva suyu ideal gıdadır.

    Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 149

    ***************************************************

    HİND YAĞI

    Kabızlık : Hind Yağı, zeytinyağıyla karıştırılıp içilir.Tahriş yapmadığından hamileler de kullanabilir.
    Saç Bakımı : Hind Yağı,zeytinyağı ve çörek otu yağıyla karıştırılıp, saçlar masaj yapılır.
    Cilt Yumuşatma : Hind Yağı, zeytinyağıyla karıştırılıp cilde sürülür.
    HURMA :
    Kalp ilacıdır.7 tane Acve veya Medina hurması çekirdekleriyle öğütülür, az badem içi ve hıyar çekirdeği öğütülür.St, zeytinyağı ve bal ile pişirilip, macun yapılıp soğuk olarak yedirilir.Bu macun birçok hastalığa şifadır.
    Loğusa Gıdası – Bebek Mamasıdır. Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz.Kim lohusalığında hurma yerse, onun çocuğu AKILLI ve AĞIRBAŞLI olur( Hadis-i Şerif ). Doktorlar da hurmanın antiseptik olduğunu,lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir.
    Bebe ilk oğunca damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak sünnettir ve bebeğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır.
    Loğusa hurmayı sade olarak yer, sütle ıslatıp yer, bebeğe de hurma şıralı sütten yedirir.
    Diş etlerini kuvvetlendirir.
    Doğum kolaylaştırıcıdır. Rahim adelesini kuvvetlendirir.Bu özellik doğumu kolaylaştırır.Hurma macununa 1/3 ‘ ü kadar defne tohumu öğütülüp karıştırılarak, doğuma 1 hafta kala yenmeye devam edilirse,doğum ağrısız v e çok kolay olur.
    Vücuda kuvvet ve enerji verir.
    Karaciğeri güçlendirir.
    Sarılık
    Kısırlık
    İştah açıcı
    Bağırsak tembelliğini izale edici
    Göze kuvvet verir
    Vücuttaki zehirleri atıcı
    Kan yapıcı
    Haım kolaylaştırıcı
    Bebeğin büyümesini sağlayıcı
    Damar hastalığı ve kolestrolü yok eder
    Vücuttaki şeker oranını ayarlar
    Adaleleri kuvvetlendirir
    Sinirleri teskin eder.
    İç kanamayı durdurur.Onun için loğusa yemeği olmuştur.
    Saç jölesi olarak suyu ile saçlar ıslatılı taranır
    Suyu ile cilt pansuman edilirse cildi besler,hamilelik ve güneş lekelerini yok eder.
    Mide kuvvetlendirici
    Böbrek kumları iltihabını giderir.
    Zihin açıcı ve dinlendirici
    Balgam,öksürük ve gribi geçirir
    Kansere karşı koruyucu
    Hurmada kalsiyum olduğu için,kemiklerin gelişmesini sağlar,kemir veremini geçirir.
    Ağız içi yaralara iyi gelir.
    İshale karşı
    Kan tükürmeye karşı
    Yarayı çabuk iyileştirir
    Aç karnına yenirse, fazla yemek yeme ve tatlı isteğini giderir,bu sayede zayıflamaya yardımcı olur
    Aç karnına yemek bağırsak kurtlarını döker.

    Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 156 - 159

    ********************************************************
     
  2. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : nursen41
  3. DIPTISDIPTIS

    DIPTISDIPTIS Rüzgar Ege ❤️ Pro Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    6.469
    Beğenildi:
    3.532
    Ödül Puanları:
    163
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.