Annemin kurabiyesi /MasalPerisi üyemizden

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve Elif tarafından 28 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    bir kabın içine oda sıcaklığındaki margarini,şekeri,yumurtaları 1 nin akını ayırıyoruz,kabartma tozunu,alabildiğine unu hemen,hemen,1 kg un gidiyor iyice yoğuruyoruz kuluk memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.yağlanmış tepsiye ister elimizle küçük parçalar koparıp şekil verebilirsiniz ,isterseniz merdaneyle açıp kurabiye kalıplarıyla kesebilirsinizde önce şekil verdiğimiz hamurları yumurta akına ardında ceviz veya fındık (hafif dövülmüş) olacak batırıyorsunuz 170 c fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyorsunuz