Annemin Nefis Puf Böreği...

Konusu 'Börekler' forumundadır ve BenmasMavi tarafından 31 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

    31 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : BenmasMavi
  1. BenmasMavi

    BenmasMavi Yeni Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5.027
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Çok leziz çook...

    Maydonoz doğranıp peynirle karıştırılacak.

    1 yumurta
    Yarım çay bardak sıvı yağ
    2 akşık yoğurt
    Kabartma tozu
    1 kase peynir
    Biraz maydonoz
    Kızartmak için yağ

    Bu böreği annem her hafta sonu kahvaltılara yapar nerdeyse...Çok nefis olur.Tavsiye ederim kızlar.

    Yarım çay bardak sıvı yağ,2 kaşık yoğurt,1 yumurta karıştırılır.
    Aldığı kadar unla yarım paket kabartma tozu eklenip yumuşakça yoğrulur.

    Hamur 6 parçaya bölünür.Tabak büyüklüğünde açılır.Aralarına sıvı yağ sürülür.Her parçaya aynı işlem uygulanır.

    Dolapta enaz yarım saat bekletilir.

    Sonra unlanmış tezgahta hamur açılır.(Açma işlemi yaparken 6 parçayı aralarına yağ sürerek üst üste koyup dolaba koyuyoruz kızlar.)Hamur açılırken tek parça oluyor yani..

    Yuvarlak bir kase ile kesilir.Ortalarına peynir karışımı koyulur.Yağda kızartılır.
     
  2. 31 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : BenmasMavi
  3. BenmasMavi

    BenmasMavi Yeni Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5.027
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Fotoğrafı başka bir siteden aldım ...cokacimcoook

    [​IMG]
     
  4. 3 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : BenmasMavi
  5. jakobi

    jakobi Binlerce kez şükür Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    2.136
    Beğenildi:
    55
    Ödül Puanları:
    153
    6 sınıı ayrı ayrı açıyoruz diymi