Anonim Yemek Tarifleri

Konusu 'e-Kitap Yemek' forumundadır ve Elif tarafından 15 Ocak 2007 başlatılmıştır.

    15 Ocak 2007
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    BÖLÜM 1

    ÇORBALAR

    ET SUYU NASIL ÇIKARILIR?

    MALZEMELER:

    -Dana kemiği

    -1 soğan

    -Havuç

    -Kereviz veya maydanoz sapları

    -1 kahve kaşığı tane karabiber

    -2 defne yaprağı

    YAPILIŞI:

    1- Kemikler yıkanıp bol su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınır.

    2- Soyulup dörde bölünmüş soğan, havuç, kereviz defne yaprağı ve maydanoz sapları konur. İyice kaynatılır. Tel süzgeçten süzülür.

    3- Soğuyunca üzerinde biriken yağlar alınarak atılır.

    KISA BİLGİ:

    Et suyu çıkarırken; çok az sirke ilave edilirse et suyu kalsiyum bakımından zengin olur.


    devamı içün tıklayın