Antakyanın meşhur Kısır tarifi

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 20 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    20 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Yönetici Editor

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    17.182
    Beğenileri:
    474
    Ödül Puanları:
    83
    [​IMG]

    kısırı yoğuracağımız bir tepsiye köftelik bulgurumuzu boşaltıp üzeine 1 bardak kadar soğuk su döküp 15 dk.kadar ıslatıyoruz.ıslanan bulgurun üstüne biber ve domates salçamızı da ekleyelim,bir kaşık yardımıyla iyice yumuşamasını bekleyelim...
    not:su soğuk olacak...sıcak su kullanmıyoruz

    1 komposto kasesi köftelik bulgur
    1 demet taze soğan
    1 bağ maydanoz
    nar ekşisi
    zeytin yağı
    arzu ettiğiniz kadar biber salçası
    domates salçası
    4 bardak kadar su(soğuk,musluktan olabilir)

    bu arada taze yeşilliklerimizi iyice yıkayıp ince ince doğruyoruz...
    daha sonra tepsiyi önümüze alıp,yoğurmaya başlıyoruz....bulgurlar iyice yumuşayana kadar bu işleme devam ediyoruz...
    arada bir eğer bulgurlar çok diriyse ellerimizi bir kap içine aldığımız 3 br.suya batırıp ellerimizi ıslatıyoruz...dikkat edin sadece ıslatıyoruz...ekstradan su katmıyoruz...
    iyice yoğurduğumuz bulgurumuza( 10 dk.kadar) bir çay bardağından 1 parmak eksik nar ekşisi ilave edip her tarafına yedirip 1,5 çay bardağı kadar zeytin yağını ilave edip harmanlıyoruz...en son ise ince ince doğradığımız yeşilliklerimizi lilave edip servis tabağına alıyoruz....
     
  2. 11 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.551
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    Süper görünüyor ellerine sağlık!
    Bayılıyorum bu tarz kısıra...:KK56:
    Annemde böyle yapar,yoğurarak,çiğköfte karışımına benziyor o zaman...
    Birazdan denicem,sağolasın...:KK71:
     
  4. 18 Mart 2011
    Konu Sahibi : Elif
  5. mrvvt

    mrvvt Yeni Üye Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    96
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    işte kısır bu ya ben de hataylıyım ve o haşlanarak yapılanlara asla kısır demem
     
  6. 6 Haziran 2011
    Konu Sahibi : Elif
  7. yazgelecek

    yazgelecek Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ellerine sağlık güzel görünüyor
     
  8. 14 Kasım 2011
    Konu Sahibi : Elif
  9. Melan2010

    Melan2010 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    2.154
    Beğenileri:
    246
    Ödül Puanları:
    63
    soğuk suyla diri kalmıyor mu?ben hep sıcak su koyuyorum kaynar kaynar...
     
  10. 24 Aralık 2011
    Konu Sahibi : Elif
  11. qarbage

    qarbage Yeni Üye Üye

    Katılım:
    15 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    134
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    en güzeli sıcak suyla bekletmek bir hataylı olarak çok güzel yaparım harika görünüyor eline saglık
     
  12. 24 Aralık 2011
    Konu Sahibi : Elif
  13. pln397

    pln397 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2011
    Mesajlar:
    1.707
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    ben de bir aydınlı olarak haşlayarak yaparız.yazın salatalık domates ve biber de koyarız.kısırımızı sevmeyen yoktur.canım çekti:KK56: