Antep Çorbası(resimli)

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Rumeysaa tarafından 11 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    11 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  1. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    enfes bir çorba

    Tavuk etini bir tencereye alıp 8 bardak suyla haşlayın.

    300 gr kemikli tavuk eti
    100 gr ince çekilmiş antepfıstığı
    8 su bardağı su
    50 gr tereyağı
    Yarım su bardağı mısır unu
    1 tutam safran
    Tuz
    Süsleme için:
    2 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı

    Eti kevgirle ayrı bir yere alın. Kemiklerini çıkarın ve eti tel tel ayırın. Suyunu muhafaza edin.
    Tereyağını bir tencerede eritin. Mısır ununu ilave edip pembeleştirin. Tavuk suyunu azar azar ekleyip karışıtırın. Tavuk eti, fıstık, safran ve tuz ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Çorbayı kâselere paylaştırıp antepfıstığı ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.
     
  2. 11 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  3. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 28 Ağustos 2009