Antep Çorbası(resimli)

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve Rumeysaa tarafından 13 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  1. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Malzemeler:
    1. 300 gr kemikli tavuk eti
    2. 100 gr ince çekilmiş antepfıstığı
    3. 8 su bardağı su
    4. 50 gr tereyağı
    5. Yarım su bardağı mısır unu
    6. 1 tutam safran
    7. Tuz
    8. Süsleme için:
    9. 2 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı

    Tarifin Hazırlanışı

    1. Tavuk etini bir tencereye alıp 8 bardak suyla haşlayın.
    2. Eti kevgirle ayrı bir yere alın. Kemiklerini çıkarın ve eti tel tel ayırın. Suyunu muhafaza edin.
    3. Tereyağını bir tencerede eritin. Mısır ununu ilave edip pembeleştirin. Tavuk suyunu azar azar ekleyip karışıtırın. Tavuk eti, fıstık, safran ve tuz ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Çorbayı kâselere paylaştırıp antepfıstığı ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.
    Afiyet Olsun
     
  2. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  3. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106