Antep Fıstıklı Dondurma

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.640
    Beğenildi:
    5.175
    Ödül Puanları:
    438
    Fistigi ve bali rondoya koyup, fistiklar iyice kiyilana kadar cekin. Kremanin yarisini bir teflon bir tencereye alip kisik ateste, kaynamaya baslayana kadar isitin. Icine pudra sekerini ekleyip karistirarak eritin. Kremayi fistigin uzerine azar azar ekleyip her seferinde rondoyu calistirin. Boylece koyu kivamli ve puruzsuz bir karisim elde edeceksiniz. Vanilini ekleyip karistirin ve buzdolabina kaldirip sogumaya birakin.
    Geriye kalan kremayi hafifce katilasmaya baslayincaya kadar cirpin. Buzdolabindan aldiginiz soguk fistikli karisimi yavas yavas kremaya katip ikisi ozdeslesene kadar cirpin.
    Makinanizi kurup calistirin, dondurma karisiminizi yavas yavas hazneye bosaltin ve katilasip istediginiz kivami alana kadar makinayi calistirmaya devam edin. Dondurmayi bir saklama kabina aktarip buzluga kaldirin, servis yapmadan 5-10 dk kadar once cikarip hafifce cozulmesini bekleyin. Dondurmanizi en gec bir haftada tuketin, afiyet olsun.