Antep salatas ( fotorafl)

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve EU3 tarafından 6 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    6 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  1. EU3

    EU3 Guest

    alıntıdır.denenmemiştir.

    ön hazırlık gerektirmez.

    5 domates
    3 soğan
    1 baş sarımsak
    3 sivri biber
    1 demet maydanoz
    1 limonun suyu
    1 kornişon turşusu
    1'er tatlı kaş. pul biber ve kuru nane
    1'er çorba kaş. sumak ekşisi ve nar pekmezi

    domates,soğan ve sarımsakların kabuklarını soyupkıyın.sivri biber ve maydanozu ince doğrayın.kornişon turşuyu kıyın.tüm malzemeyi bir kaseye alıp harmanlayın.limon suyu,kuru nane,sumak ekşisi,nar pekmezi ve tuzu ekleyip,tekrar harmanlayın.
     
  2. 6 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  3. EU3

    EU3 Guest

  4. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  5. usimal

    usimal hayallerim gerçek olsa Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2008
    Mesajlar:
    243
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canım bu salata çok güzel oluyor denenmemiştir yazmışsınya mutlaka dene muhteşem bir lezzet ama baya bir ince doğrayacaksın
     
  6. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  7. Nadas

    Nadas Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.933
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    bu salatayı biliyorum.özellikle ekşi sevenler için harika ve iştah açıcı bir lezzet..
     
  8. 21 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  9. EU3

    EU3 Guest

    şu sıralar pek yemekle aram yok diyetteyim.
    malesef yok:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
    yemek yapmayı da yemeyi de çok severim:eek:
    deyette olmamdan da bellidir herhaldedelikafadulden
    fotoğraflı dediğim tüm tariflere foto eklemiştim.dergiden çektim pc ye oradan albümlere oradan da buraya aktarıp albümden sildim.malesef buradan da silinmiş.
    kimseye yapmış gibi görünmek istemedim günah olur diye.
     
  10. 21 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  11. EU3

    EU3 Guest

    yorum yapmanıza sevindim.
    en azından denememiş olsam da deneyecek olanlara bilgi oldu.sağolun.a.s.
     
  12. 30 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  13. MerveKondu

    MerveKondu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Mart 2008
    Mesajlar:
    394
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    arkadaşlar bende daha basiti ve hemen yapılabilecek olanı yazayım ben sık yaparım oldukçada lezzetli olur , yalnız acı sevenler için bol pul biber ğiriyor çünki,,bildiğimiz konserve tuzsuz salça,ben tukaş katkısız olanı kullanıyorum (domates çorbasındada onu kullanırım) roka ve göbek marul olursa daha iyi olur ince,ince tane karabiber büyüklüğünde doğrayın ve bol pul biber ilave edip yapacağınız kadar salçayla karıştırın çok az nanede koyabilirsiniz,daha sonra kayık tabağa yayvan ince şekilde yayıp üzerine zeytin yağ ilave edin , hele yanında lavaşta varsa, bıçakla üzerine yağ gibi sürüp sararak yemek çok güzel oluyo,,bu arada ben lavaşıda kendim açıyorum sıcak,sıcak,çokta güzel bi meze........