ANTEP Sarması...(resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve yelizfalan tarafından 10 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

?

Sütlü tatlılarda hangisi tercihinizdir?

  1. sade (vanilyalı)

    44,0%
  2. kakaolu

    32,0%
  3. bitter

    24,0%
    10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : yelizfalan
  1. yelizfalan

    yelizfalan seni seviyorum hayat... Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2009
    Mesajlar:
    351
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    lokum gibi tatlı...

    kremamızı hazırlamadan önce bol miktarda hindistan cevizini dikdörtgen fırın tepsisine serpiyoruzki kremamızı soğumadan tepsiye dökebilelim...

    6 su bardağı süt
    1 su bardağı un
    1 su bardağı şeker
    1 paket vanilya
    1 poşet toz şanti
    kakao
    hindistan cevizi
    damla çikolata

    .Tepsimize hindistan cevizini bol miktarda serptikden sonra 5 su bardağı sütümüzü bir tencereye boşaltıp üzerine unu,şekeri,vanilyayı ve istediğimiz ölçüde (ben bol kakaolu seviyorum az sevenler az ilave ederler) kakaoyu ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz..
    .Kremamız kaynamaya başladıktan 2 dk. sonra ocaktan alıp hindistan cevizlerini serptiğimiz tepsinin her tarafını kapatıcak şekilde döküyoruz..
    .Tepsimizi dolaba koyup soğumaya bırakıyoruz.
    .O esnada bir bardak soğuk süt ile bir poşet toz şantiyi mikser le çırpıyoruz...
    .Şantimizde hazır olup kremamız da soğuyunca şantiyi kremanın üzerine sürüp üzerinede damla çikolata serpiştiriyoruz..
    .Son olarak pastamızı boydan ortadan olmak üzere ve enlemesine de ince ince çokca kesiyoruz...(resimdeki gibi)
    .Ve kestiğimiz kısımları çatal yardımıyla büküp sarıyoruz...
    (benim hindistan cevizim az kalmış o yüzden güzel saramadım ve sarılmış hallerini ekleyemedim...hindistan cevizini tepsi görülmeyecek şekilde bol bol serpin arkadaşlar...)
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 10 Ağustos 2009
  2. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : yelizfalan
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    paylasimin icin tskler canim
    yinede sarilmis seklinide ekleseydinde söyle bitmis halini görebilseydik
     
  4. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : yelizfalan
  5. cat

    cat Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Aralık 2007
    Mesajlar:
    395
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    çok güzel tatlı eline sağlık canım,bende deneyeceğim mutlaka
     
  6. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : yelizfalan
  7. yelizfalan

    yelizfalan seni seviyorum hayat... Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2009
    Mesajlar:
    351
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    ah canım sağolasın ama saramadımkii kaydirigubbakcemile3 çünkü onun sarılmasını hin. cevizi sağlıyor e oda az olunca sarılmadı valla....bende hazır yapmışken ekliyim dedim..ama siz anladınızmı değilmi?sorun yok yani? birde farklı çeşidi var bunun o sade oluyor..onu yaparım inş.. aynı şekilde sarılıyor oda, onu ekleyince görürsünüz inşaallah..öpüyorum
     
  8. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : yelizfalan
  9. kaya

    kaya Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2007
    Mesajlar:
    816
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine saglik canim benim cok hos olmus.bende antep sarmasi deyince tatli olarak bizim antep sarmasi var incecik yufkadan fistikli oluyor harika oluyor o sandim ..ama buda farkli biseymis saol.
     
  10. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : yelizfalan
  11. yelizfalan

    yelizfalan seni seviyorum hayat... Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2009
    Mesajlar:
    351
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    keşke adını yalancı antep sarması yazsaymışım kaydirigubbakcemile3 yalancı tavuk göğsü gibi..valla banada birisi söylemişti canım adını...farklı bir isim bulunabilir aslında?sarılınca lokum gibi duruyo lokumlu bi isim uydurabilir..aman hem adı değil öenmli olan tadııııı cokacimcoook valla çok nefis oluyo nerdeyse tepsinin tamamını ben yedim :eek: süt olsun yarasın yavruma ...sende hakiki antep sarmasının tarifini yazsana canım..sağolasın kolay gelsin...
     
  12. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : yelizfalan
  13. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    ellerine sağlık..
     
  14. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : yelizfalan
  15. yelizfalan

    yelizfalan seni seviyorum hayat... Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2009
    Mesajlar:
    351
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    afiyet olsun...eğer denerseniz paylaşımlarını bekliyorum nasıl olduğuna dair olurmu?
     
  16. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : yelizfalan
  17. jesusevam

    jesusevam Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    37
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ellerınıze saglık afıyet olsun cnm..
     
  18. 12 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : yelizfalan
  19. kaya

    kaya Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2007
    Mesajlar:
    816
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    himmd emek arkadasin simini öyle vermiss hee hee yalanci sütlü antep sarmasi olsa daha iyi olurmusslülülülülülüama güzel olmus gercketen..
    ben antep saramsini hic yapmadim ince yufka ile oluyor hep denemek istedim ama diger tarflerden zaamn olmadi.baklavayi denedigime göre yani yaptigima göre onuda yapabilirim.cok güzel oluyor sade fistik iciyle yufkayla oluyor..
    bi gün sana tarf veririrm canim ..ben hep hazr aliyorm ama bayiliyorum harika bi tatli..cokacimcoook