Antep usulu patlcan dorama (resimli)

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve meleks tarafından 22 Mart 2009 başlatılmıştır.

    22 Mart 2009
    Konu Sahibi : meleks
  1. meleks

    meleks Bu Alemde Kendini BiliceN Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2008
    Mesajlar:
    481
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    çok kolay bir yapımı var

    [​IMG]

    Malzemeler

    400-500 gr. parça et
    1 kg. patlıcan
    2 büyük soğan
    500 gr. domates
    2 adet sivri biber
    1 baş sarımsak
    1 bardak nohut
    1 yemek kaşığı salça (domates+biber)
    sumak ekşisi (limon tuzu veya limon suyu da olabilir)
    Sıvı yağ, nane, pulbiber, karabiber, tuz

    Parça eti yemeklik kuşbaşı doğrayıp biraz yağ ile önce kavurun, üzerine salçasını da ekleyip biraz da onunla birlikte kavurup yemeğe yetecek kadar su ilave edin ve önceden suya ısladığınız nohutu ekleyip pişirin (önceden haşlanmış nohutunuz varsa et piştikten sonra 1.5-2 bardak haşlanmış
    nohutunuzu ekleyebilirsiniz)
    Et pişince üzerine yemeklik doğradığınız soğan, sivri biber, küp küp doğradığınız patlıcan, kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesi, halka halka doğradığınız sarımsakları ekleyin (hiç biri kavrulmuyor etli suyun içine atılıyor) Baharatlarını, ekşisini de katıp patlıcanlar pişene kadar yemeği pişirin.
    Yemek piştikten sonra ayrı bir tavaya biraz yağ ısıtın (etler kavrulurken yağ koyduğumuzdan yüzüne yağı az koyabiliriz). Yağ iyice ısındıktan sonra altını kapatıp içine nane ve kırmızı biber atıp yemeğin üzerine dökün.
     
  2. 22 Mart 2009
    Konu Sahibi : meleks
  3. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    ay canım istedi simdi eksili eksili cokacimcoook
     
  4. 22 Mart 2009
    Konu Sahibi : meleks
  5. meleks

    meleks Bu Alemde Kendini BiliceN Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2008
    Mesajlar:
    481
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    demi kııııı keşke olsada yesek.sende anteplisin iyi bilirsin bu yemeği.
     
  6. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : meleks
  7. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    doğramayı kabaklamayı bilmeyen antepli olurmu canım özelliklede ceyiz giderken yaparlarya ben o zaman daha cok severim
     
  8. 2 Nisan 2009
    Konu Sahibi : meleks
  9. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    himmm bu yemek cok guzel olur bilirim.antepte yasadim ordan
     
  10. 8 Nisan 2009
    Konu Sahibi : meleks
  11. Elis

    Elis Guest

    hmmmmmmmcokacimcoookben hemen bunu yapiyorum,zaten patlicanli tarif ariyodum,tesekkur ederim canim,,,,a.s.
     
  12. 12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : meleks
  13. meleks

    meleks Bu Alemde Kendini BiliceN Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2008
    Mesajlar:
    481
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    afiyet olsun güzelim yapablidinmi nasıl oldu
     
  14. 12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : meleks
  15. Elis

    Elis Guest

    o gun yaptim ben,zaten patlicanli degisik bi tarif ariyodum,esim ozellikle patlicani cok sever,bunada bayildi,sildi supurdu 2 tabagi vallacokacimcoookcok sagol canim,cok leziz bi yemeka.s.
     
  16. 13 Nisan 2009
    Konu Sahibi : meleks
  17. zeynep_kurubas

    zeynep_kurubas Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2008
    Mesajlar:
    1.353
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    melekscim patlıcanları soymadanmı pişiririyoruz bu yemeği sanki bana kabuklu gibi geldi hay allah anlayamadımki ben bunu nasıl yapcamşimdi
     
  18. 13 Nisan 2009
    Konu Sahibi : meleks
  19. ilayda cem

    ilayda cem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.701
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    Gaziantep;patlıcanın şekilden şekile,lezzetten lezzete büründüğü bir şehirdir,buda onlardan birtanesi.
    aynı tarifi kabaklada yapabilirsiniz.
    antepli olupta bu yemeği bilmemek olmaz...