Antep yuvalaması(resimli)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve berrin.y tarafından 4 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    4 Eylül 2010
    Konu Sahibi : berrin.y
  1. berrin.y

    berrin.y ............. Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2009
    Mesajlar:
    293
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    leziz ama yapılışı çok zor bir yemek



    DIŞI İÇİN
    1)1 KİLO KUŞBAŞI
    KUZU ETİ
    2)GECEDEN
    ISLATTIĞIMIZ 250
    GR NOHUT
    3)2-3 LİTRE SU
    4)TUZ

    YUVARLAMANIN
    MALZEMELERİ
    1)YARIM KİLO
    ÇEKİLMİŞ YAĞSIZ
    KIYMA
    2)500 GR
    ÇEKİLMİŞ PİRİNÇ
    UNU
    3)1 YUMURTA
    4)1 SU BARDAĞI
    İRMİK
    5)TUZ,KARABİBER
    6)İNCE KIYILMIŞ 1
    TANE KÜÇÜK
    KURU SOĞAN

    DIŞ SOSU İÇİN
    1)1 KİLO SÜZME
    YOĞURT
    2)1 YUMURTA
    3)NANE ve
    ZEYTİNYAĞI

    Büyük boy tencereye eti,nohutu,tuzunu ve göz
    kararı suyu(eksildikçe su ilave
    edin)koyun.Haşlamaya bırakın.Şimdi yuvarlamaları
    hazırlayalım:
    Pirinç unumuzu,kıymayı,irmiği,tuzu ve karabiberi
    koyup köfte leğeninde yoğurmaya başlayın,çok az
    su katarak harcı birleştirin.Elinizine yapışmıcak
    şekilde hamur elde ettikten sonra harcın içine 1
    yumurta kırın.Hamuru leğenin bir köşesinde
    biriktirin.1 kaseye zeytinyağı koyalım.Hamurumuzu
    nohuttan biraz küçük parçalara ayırıp,avuç içimize
    zeytinyağı sürüp yuvalayın.
    Yuvaladığımız hamurları kevgire koyup,tencere
    kaynıyan suyun bukharına yerleştirin.20 dk buharda
    pişirin.
    Et ve nohutumuz pişmiş ise pişmiş olan
    yuvalamamızı etin içine katıp bir taşım
    kaynatıp,ocağın altını kapatın.Süzme yoğurdu ayrı
    bir kaba koyup,1 yumurta yumurta kırın.Sonra kabı
    ateşin üstüne koyup,yoğurdu karıştıra karıştıra
    kıvam almasını sağlayın.Kaynamaya çıkmadan
    ocaktan alıp,et karışımımızın içine karıştırıp
    karıştırıp dökelim.Yoğurdun kesilmemesine dikkat
    edin.Zeytinyağını tavada kızdırıp içine 2 kaşık nane
    atıp yoğurtlu yemeğin üzerine dökün.
     
  2. 4 Eylül 2010
    Konu Sahibi : berrin.y
  3. berrin.y

    berrin.y ............. Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2009
    Mesajlar:
    293
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    http://1.bp.kadinlarkulubu.com/_yVPVjjcBEKk/TIKw2vJSwBI/AAAAAAAAACg/XHd8yKLt8EY/s320/Ads%C4%B1z.png


    YUKARIDAKİ RESİM PİŞİRİLMEDEN ÖNCEKİ HALİ,PİŞİRİLMİŞ HALİNİ BAYRAMDAN SONRA FOTOĞRAFLIYACAĞIM.

    diğer tariflerim için:

    Tadına Doyamayacağınız Lezzetler
     
  4. 4 Eylül 2010
    Konu Sahibi : berrin.y
  5. berrin.y

    berrin.y ............. Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2009
    Mesajlar:
    293
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Yuvalama siparişi alınır...
     
  6. 9 Eylül 2010
    Konu Sahibi : berrin.y
  7. berrin.y

    berrin.y ............. Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2009
    Mesajlar:
    293
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    [​IMG][/URL][/IMG]
    yemeğin hazır hali
     
  8. 4 Kasım 2010
    Konu Sahibi : berrin.y
  9. hatice15

    hatice15 Karamel Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2010
    Mesajlar:
    219
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    teşekkürler ellerinize sağlık