Anzak bisküvisi /Avustralya Mutf

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve miralife tarafından 5 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : miralife
  1. miralife

    miralife Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    3.682
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    108
    YAĞ ERİTİLİR VE İSTEĞE GÖRE KALIPLA DA YAPILABİLİNİR AFİYET OLSUN...



    1/2 paket margarin
    1/2 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı un
    1 su bardağı hindistan cevizi
    1 su bardağı yulaf ezmesi
    1 yemek kaşığı bal
    2 yemek kaşığı kaynar su
    1 çay kaşığı karbonat

    Yağı eritmeye başlayınca içine bal eklenir.
    Eriyen yağa önce kaynar su sonra karbonat eklenir.
    Ayrı bir kapta yulaf ezmesi,un,hindistan cevizi ve şekeri karıştır sonra yağ karışımını ekle ve kaşıkla iyice karıştırılır.
    Tepsiye kaşıkla karışımdan koyalım ama yayılmasın.
    İyice ısınmış 170 derecelik fırında pişirelim.