arap tatlısı ( hafif tatlı)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve zuzuenes tarafından 6 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    6 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : zuzuenes
  1. zuzuenes

    zuzuenes Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2010
    Mesajlar:
    16
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    çok nefis





    ARAP TATLISI ***
    MALZEMELER:
    2 yumurta
    1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
    1 su bardağı irice parçalanmış ceviz
    1 su bardağı irmik
    1 su bardağı hindistan cevizi
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    50 gr erimiş margarin
    ŞERBETİ İÇİN:
    1,5 su bardağı şeker
    1,5 su bardağı su
    ÜZERİ İÇİN:
    1 poşet kaymak tadında şanti

    YAPILIŞI:
    Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz. Bunun için;tencereye şeker ve suyu alıp,kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra kapatın ve soğumaya bırakın.
    Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.Sonra erittiğiniz yağı ve diğer malzemeleri ekleyip kaşıkla karıştırın. (Malzemelerimizde un yok.)
    Hamur akışkan değil çok koyu bir hamur oluyor. Bu karışımı yağladığımız küçük boy bir borcam tepsiye döküp kaşığın arkasıyla yayıyoruz.
    Tatlımızı üzeri kızarana kadar pişirip çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine döküyoruz.
    İçerisinde un olmadığı için şerbetini biraz geç çekiyor.Tatlıyı birkaç saaat dinlendirinki,şerbetini güzel çeksin.
    Kaymak tadında şantiyi tarifine göre çırpın ve tatlının üzerine yayın.
    Son olarak tatlıyı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.(Ben ceviz ve toz antep fıstığı kullandım.)
    Tatlınızı dilimleyerek,servis edin.(Servis esnasında biraz dikkatli olun,dağılabilir.)
     
  2. 6 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : zuzuenes
  3. zuzuenes

    zuzuenes Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2010
    Mesajlar:
    16
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    ah bir de resmini gönderebilsem
     
  4. 6 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : zuzuenes
  5. zuzuenes

    zuzuenes Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2010
    Mesajlar:
    16
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    küçük boy borcama dökünce tatlıyı kalın oluyo orta büyüklükte kare borcama dökülürse daha iyi olur bence