arap yemekleri

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve honeysuckle tarafından 3 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    3 Eylül 2010
    Konu Sahibi : honeysuckle
  1. honeysuckle

    honeysuckle istanbul delisi Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    2.610
    Beğenildi:
    522
    Ödül Puanları:
    153
    arkadaslar arap yemekleriyle ilgili nette pek bişey bulamadım bilen arkadaslar varsa şöyle bir iki tarif atarsa çok sevinirim..:kedi:
     
  2. 4 Eylül 2010
    Konu Sahibi : honeysuckle
  3. meldam

    meldam Kaderimin Efendisiyim Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    14.927
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    antakya mutfağında istediğin tariflar vardır cokacimcoook
     
  4. 4 Eylül 2010
    Konu Sahibi : honeysuckle
  5. meldam

    meldam Kaderimin Efendisiyim Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    14.927
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    fellah köfte

    KÖFTESİ İÇİN:

    yarım kg ince bulgur
    2 yemek kaşığı biber salçası
    1 çay kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 yumurta
    kıvamına göre un
    SOSU İÇİN:

    sıvı yağ
    2 adet domates
    1 adet yeşil biber
    1 adet kuru soğan
    4-5 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı salça
    tuz
    karabiber
    ÜZERİ İÇİN:

    bir büyük kase yoğurt
    2 diş sarımsak
    ince kıyılmış maydanoz
    HAZIRLANIŞI:

    öncelikle köfte malzemesi bir araya getirildikten sonra güzelce yoğrulur iyice olgunlaşan köftenin içine bir yumurta ve un ilave edilerek yoğurma işlemi devam eder.yoğurduktan sonra köfteleri küçük küçük yuvarlayarak kaynar suda haşlanır.

    sosu için ise bir tavaya sıvı yağ konulur,içine ince doğranmış soğanlar ve sarımsaklar ilave edilir.

    sırayla doğranmış biber ve domateslerde eklenir en son baharatları (isteğe göre ve zevke göre)

    da ilave edilir ve sosu da böylece hazırlanmış olur.

    diğer taraftan da bir kase yoğurdun içine sarımsaklar ezilir tuzu ilave edilerek karıştırılır.

    en son haşlanmış köfteler servis tabağına alınır üzerine sıcak sosu dökülür biraz soğuduktan sonra sarımsaklı yourtla son kat kapatılır üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılıp ...

    alıntı
     
  6. 4 Eylül 2010
    Konu Sahibi : honeysuckle
  7. meldam

    meldam Kaderimin Efendisiyim Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    14.927
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    arap tavası

    yarım kg kıyma
    3 adet orta boy patates
    1 adet patlıcan
    2 tane kuru soğan
    3-4 diş sarımsak
    3 adet sivri biber
    4 adet domates
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1,5 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşaığı pul biber
    yarım çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı su
    tuz,karabiber
    yapılışı
    bütün malzemeler küçük küçük ve küp şeklinde doğranır diğer malzemelerle iyice karıştırılarak tepsiye basılır.200 derece fırında yaklaşık 60 dk pişirilir. sıcak servis yapılır
    not:tarif yaklaşık 8 kişiliktir
     
  8. 4 Eylül 2010
    Konu Sahibi : honeysuckle
  9. Lillos01

    Lillos01 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2010
    Mesajlar:
    60
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    tepsi kebabi,kagit kebabi,asur,oruk,humus,zengin,cevizli biber say say bitmezki :)
    ama nette bu isimlerle arastirirsan tam tariflerine ulasirsin..
     
  10. 4 Eylül 2010
    Konu Sahibi : honeysuckle
  11. Zehranur

    Zehranur Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    820
    Beğenildi:
    84
    Ödül Puanları:
    113
    Libyanada kk ya arap yemeklerini ekledi hatirliyorum arama yap bulursun insaallah,bende bulursam eklerim...yukardaki tarifler resimli olsaydi daha bi hmm olurdu elinize saglik :))