Arapaşı çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Elif tarafından 19 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    19 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    2 bardak un ve bir miktar tuzu bir tencereye koyup 2 su bardağı su ile karıştırp iyice ezin. 3 bardak sıcak suyu ezilmiş una hızla karıştırarak ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 25-30 cm. çapında yayvan bir servis tabağını ıslatıp üzerine pişmiş hamuru dökün. Soğuyunca baklava şeklinde dilimleyin. Yağı başka bir tencereye koyup kalan unu katın. Hafifçe 2-3 dakika kavurun. İçine salça, tavuk eti, tavuk suyu, tuz ve kalan sıcak suyu da koyup kaynayana kadar karıştırın. 5 dakika daha pişirin. Baharatı serpip limon suyunu çorbanın üzerine gezdirin. Tekrar kaynayınca ateşten çekin. Hamuru çorbanın yanında servis edin.
     
  2. 24 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. hira.

    hira. ஐ♥ Z & İ ♥ஐ Üye

    Katılım:
    5 Kasım 2008
    Mesajlar:
    199
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    eveet arap aşına bayılırım karlı kışların şifalı çorbası. konyalıyım annemde yapar. teşekkürler paylaştığın için bu lezzeti.