Arkadalar Dondurucuya neler yapp koyuyorsunuz? Burada beraber paylaalm m?

Konusu 'Arşiv' forumundadır ve birgxuxl38 tarafından 10 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    10 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : birgxuxl38
  1. birgxuxl38

    birgxuxl38 biricigim benim Üye

    Katılım:
    7 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.426
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    slm arkadaslar bende bugün uzun zamandir istiyordum büyük bi dondurucu esimde bugün almis ve artik icini doldurmak icin yavasdan basladim bende en basta


    5 kilo manti yaptirip koyacagim
    yaprak sarmasi
    kizartilmis karniyariklik patlican
    bide bugün hamur isi yaptirdim ondan
    tavuk felan zaten klasik seyler

    baska neler koyabiliriz CADIARZU
     
  2. 10 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : birgxuxl38
  3. ssengun

    ssengun Bal Böceğim SeLeNiM Pro Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    7.607
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    közlenmiş bibr patlıcan taze fasulye pişmiş yada çiğ sigara böreği sarılmış kompostoluk meyveler
     
  4. 11 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : birgxuxl38
  5. reyyan6380

    reyyan6380 4.sınıf olduuukkk :) Pro Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.275
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    Domates,hemde bolca,kışın malum hormonlu oluyor tad alamıyorsun bide
     
  6. 11 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : birgxuxl38
  7. 35OZL35

    35OZL35 Canım Oğlum Üye

    Katılım:
    30 Mart 2007
    Mesajlar:
    216
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    bende yapıyorum aklıma gelenlerı yazıyım

    barbunya-bezelye-börülce-kırmızı bıber kızartma-patlıcan kızartma-vişne-börekler filan

    domates-biberli domates (menemenlik için harika oluyo)-
     
  8. 13 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : birgxuxl38
  9. ceyo16

    ceyo16 Annesinin gülü Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2009
    Mesajlar:
    6.860
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    arkadaşlar bir de benim gibi derindondurucu cahilleri için nasıl koyduğunuzu da yazsanız,rica etsem,yani çiğden mi pişirerek mi haşlayarak mı....
     
  10. 13 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : birgxuxl38
  11. xnazanx

    xnazanx ogullarina asikkkkkkkkk Üye

    Katılım:
    6 Ocak 2008
    Mesajlar:
    2.099
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    icli kofte, kuru kofte, corbalik kofte yani koftenin her turlusu:), haslanmis nohut, taze fasulye(pilav ve corbalara ekliyorum hazir haslanmis iyi oluyor),pugaca, kuru patlican, biber,taze fasulye, yaprak vs...
     
  12. 13 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : birgxuxl38
  13. ibolya

    ibolya Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    6.232
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    sigara böreği de konuyo, ben hiç koymadım benim buzdolabının dondurucusu o yüzden çok fazla bişey yapamıyorum, anca kışlık hazırlıyorum, domates, karnıyarıklık, biber ve patlıcan közleme, bazen sadece yaprak ve sarma içi bazen de sarılmı ş haliyle, haşlamalık mısır, şeftali, börülce taze fasülye yemekleri filan koyuyorum, annemler her zaman saç böreği yaparlar, annemin ayrı dondurucusu var, bu ara kardeşimin düğün olduğu için önceden bi sürü yapıp dondurucuya attı, tavada ısıttınmı tazecik oluyo, sonra ben bezelye filan koyuyorum, nohut haşlayıp koyuyorum, yemek yada pilav yapacağım zaman nohudum elimde hazır bulunuyo, yemeklikleri ve domatesi çok fazla pişirmeden biraz haşlayarak ve içine az zeytinyağı ve biraz tuz koyarak yapıyorum, yaprağı kimisi çiğ koyuyomuş ama çiğ kokusu oluyo güzel olmuyo diyenler var, ben hep kaynar suda yeşilini bozup öyle koyarım, çok fazla haşlayınca olmaz, dondurucuya girince zaten yapraklar biraz yıpranıyo, bi de çok haşlarsan dağılır, şeftaliyi de o kocaman sert şeftalilerden alıyorum, kabuklarını syuorum çekirdeklerini çıkartıp birer pişirimlik koyuyorum, çğ koycaksın onu, çıkartırnca zaten şeftaliler yumuşuyo, kompostosunu çok sevdğimiz için kışın bol bol yaparım, bi arkadaşım da kurabiye yapıp saklama kaplarıyla dondurucuya koyduğunu söylemişti, misafiri geldiğinde mikro dalgada ısıtıveriyomuş, başka aklıma geelen yok canım olursa yazarım yine
     
  14. 13 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : birgxuxl38
  15. sermest

    sermest hoşgeldin nazlı kelebeğim Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2009
    Mesajlar:
    8.185
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    ben de ilk kez gecen sene hazırlık yapmıstım kıs için buzdolabının dondurucu kısmına..
    taze fasulye,bamya,barbunya,börülce,patlıcan kızartması,közlenmiş kırmızı biber ve yemeklere koymak için pişmiş domates rendesi..
    bütün kıs cok iyi gitti..özelikle domates ve taze fasulye benım favorım ınsan kısın degısık sebze arıyor..
    nasıl yaptıgıma gelince ben de acemiyim esasında annemden tarıf almıstım ama sanırım hafıf ateşte domatesle öldürüyordum sebzeleri..sogan falan koymadan mesela taze fasulyeyi cok az zeytin yagıyla ve bol domates rendesi ile kısık ateste çeviriyordum öyle uzun uzun degıl rengi dönene kadar hafif öldürcen der ya eskiler öyle işte:) sonra soguyunca buzdolabı posetlerıne ıyıce havasını alarak koyup agzını baglıyordum..kırmızı biberi fırında közleyip kabuklarını soyduktan sonra aynı sekilde poşetliyordum..barbunya normal ayıklayıp yıkayıp dırek çiğden poşetliyorum..
    hemen hemen sebzelerin konusu barbunya hariç aynı..su falan eklemeden az yagda domatesle öldürüyon o kadar..sonra kısın dolaptan cıkarmadan biraz sogan cevırırsın yagda ustune aynen koy hafıf karıstır tuz baharat derken hop yemegın hazır yaz gibi hem de lezzetli..
    bunun dışında ara ara poğaça yapar atarım dolaba..onu da pişiriyorum mayalı hamurdan bolca..sonra soguyunca posetlıyorum ama dıkkat ettıgım nokta posetlerın ıcındekı havayı ıyıce bosaltmak..benım bıldıklerım bu kadar:)
    zahmetlı ama kısa yemesı de guzel oluyor
     
  16. 13 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : birgxuxl38
  17. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.