Arkadaşlar acil yardım lütfen

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve ZUHAL42 tarafından 13 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    13 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ZUHAL42
  1. ZUHAL42

    ZUHAL42 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Kasım 2008
    Mesajlar:
    51
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Arkadaşlar tepside yufka böreği yapamıyorum.Çok tarif denedim ama ya kup kuru yada ortası yapışık hamur gibi oluyor.Fırından mı diye düşünüyorum yada bendenmi ? Sodalı sütlü yoğurtlu yaptım.Sosu bol koydum az koydum.Dedimya ne yaptıysam olmuyor.Bugün akşam tekrar yarınki misafirlerime hazırlamam gerkiyor.Şöyle yumuşak ve kat kat olsun istiyorum.Yardım ederseniz sevirim 18.00 e kadar bekliyorum...





    Arkadaşlar tepside yufka böreği yapamıyorum.Çok tarif denedim ama ya kup kuru yada ortası yapışık hamur gibi oluyor.Fırından mı diye düşünüyorum yada bendenmi ? Sodalı sütlü yoğurtlu yaptım.Sosu bol koydum az koydum.Dedimya ne yaptıysam olmuyor.Bugün akşam tekrar yarınki misafirlerime hazırlamam gerkiyor.Şöyle yumuşak ve kat kat olsun istiyorum.Yardım ederseniz sevirim 18.00 e kadar bekliyorum...
     
  2. 13 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ZUHAL42
  3. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    canim senin firinindan kaynaklanabilir.yogurt ve soda ile yapilan borek yok yumusak olmali.seninki neden oyle olmuski
     
  4. 13 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ZUHAL42
  5. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    birde yuksek ayarda pisirme yoksa kurur.ben 200 derecede pisiriyorum
     
  6. 13 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ZUHAL42
  7. MonaPisa

    MonaPisa Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    5.906
    Beğenildi:
    46
    Ödül Puanları:
    148
    Canım sosuna yumurta ve biraz sıvı yağ da koy ve hemen pişirme, önce bir kaç saat dinlendir (ben bazen akşam hazırlayıp ertesi gün pişiriyorum), yufka sosu iyice çeksin, AsiMavi'nin dediği gibi de 200 derecenin üzerinde pişirme, bir de öyle dene bakalım.
     
  8. 13 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ZUHAL42
  9. ZUHAL42

    ZUHAL42 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Kasım 2008
    Mesajlar:
    51
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Arkadaşlar hepinize teşekkürler.180-200 derecede pişirdim hep ,yumurta yağda koydum.ama sanırım fırınımdan o zaman bilmediğim birşeymi var diye düşünmüştüm.
    Gül böreğim daha iyi oluyor.Sanırım onu yapsam daha iyi olacak.