Arkadaşlar kışa domateslerinizi böyle saklayabilirsiniz!

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve reyyan6380 tarafından 1 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : reyyan6380
  1. reyyan6380

    reyyan6380 4.sınıf olduuukkk :) Pro Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.275
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    Kavanozda saklanacağı için kavanozları yıkayıp hazırlayın,kapakları da -yeni alınmış olacak-bir tencerede suyun içinde kaynamaya bırakın,kaynayınca altını kısın öylece kısık ateşte kaynaya dursun.
    Domatesleri yıkayın,süzüldükten sonra kabuklarını soyun,küp küp doğrayın,tencereye koyun,ocağı açın.Bir-iki taşım kaynayınca onun da altını kısın ,sonra kavanozlara doldurmaya başlayın,yalnız dikkat:kavanoza domatesleri silme doldurun(ağzına kadar),kaynayan sudan kapağı maşayla çıkarıp,bir bez yardımıyla sıkıca kavanozun ağzını kapatın.İşlem bu kadar,oldukları yerde soğumaya bırakın,sonra da çok sıcak olmayan bir yere kaldırın(kiler gibi).
    Kışın havasını alıp açın ve her türlü yemeğe kullanın,nefis oluyor,tavsiye ederim.
     
  2. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : reyyan6380
  3. YURDUSUM

    YURDUSUM Popüler Üye Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.228
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Arkadaşım tuz filan ekliyormusun,
    Bazı kişilerden tuz eklediklerini duydum.
    Ben hep difrize küp küp doğrayıp poşetleyip koyuyorum.
    Çorbalarım içinde blendırdan çekip öyle koyuyorum, oda güzel oluyor.:lepi:
     
  4. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : reyyan6380
  5. reyyan6380

    reyyan6380 4.sınıf olduuukkk :) Pro Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.275
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    Evet, ben yazmamışım değil mi,az bir miktar tuz var tabiki,derin dondurucuya da atıyorum Yurdusum,fakat bu kavanozlara yaptıklarım çok sulanmıyor,dondurucuya attıklarım çok sulanıyor.Ayrıca menemen yapmak için ideal oluyor,en önemlisi de taze yaz domatesi yiyormuş gibi oluyorsun.
     
  6. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : reyyan6380
  7. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    bende böyle yapıyorum kavanozların kapaklarını kapattıktan sonra kavanozu ters çevirip bir gün bekletiyorum
     
  8. 2 Ekim 2009
    Konu Sahibi : reyyan6380
  9. reyyan6380

    reyyan6380 4.sınıf olduuukkk :) Pro Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.275
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    Evet Çöpçü arkdaşım,ters çevirerek yapanlar da var fakat ben ters çevirmiyorum.
     
  10. 2 Ekim 2009
    Konu Sahibi : reyyan6380
  11. reyyan6380

    reyyan6380 4.sınıf olduuukkk :) Pro Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.275
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    :uhm: Ha bu arada arkadaşlarım,önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum:domatesleri yaptıktan sonra,ilerleyen günlerde,kavanoz kapaklarında şişme olursa hava almış demektir ,aman aman doğruca çöpe döküyorsunuz canlarım.:smiley-cool:
     
  12. 2 Ekim 2009
    Konu Sahibi : reyyan6380
  13. carefully

    carefully cümleyi bitiren noktadır. Üye

    Katılım:
    29 Şubat 2008
    Mesajlar:
    1.666
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    ben domatesleri rendeleyip yaptım.ama sıcak kapağı kapatınca derin bi tencerede kavanozu ters çevirip 30dk kaynattım.işimi riske etmedim. kapaklar iyice tutsun diye yaptım. yaklaşık 1 ay oldu.mis gibi duruyorlar. aynı yöntemle fasulye de yaptım.