arkdaşlar buzlukta saklanan sigara böreği tarifi istiyorum

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve merga tarafından 16 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

    16 Mayıs 2012
    Konu Sahibi : merga
  1. merga

    merga Üye Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2011
    Mesajlar:
    210
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    18
    elimde fazladan yufka var...peynirli sigara böreği yapıp dolaba atıcam..nasıl yapıyorsunuz..yufkayı sararken içine bişi sürüyormuusnuz...bana anlatırmısınız?birde sardığınız o böreği nasıl bişiyorsunuz..yağdamı fırındamı..eğer fırında ise nsaıl yapıyorusnuz?
     
  2. 16 Mayıs 2012
    Konu Sahibi : merga
  3. nur

    nur Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    69
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    hayır arasına bi şey sürmene gerek yok .ben yağda kızartıyorum
     
  4. 16 Mayıs 2012
    Konu Sahibi : merga
  5. merga

    merga Üye Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2011
    Mesajlar:
    210
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    18
    ben yağda istemiyorum fırında istiyorum
     
  6. 16 Mayıs 2012
    Konu Sahibi : merga
  7. mulberry8092

    mulberry8092 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2008
    Mesajlar:
    3.190
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    fırında istiyosan biraz farklı yapamn lazım..sigara böreği gibi yaparsan fırında çok kuru olur....

    banyolu börek var...o şekilde yap çok nefis oluyor...
     
  8. 17 Mayıs 2012
    Konu Sahibi : merga
  9. 7beyaz

    7beyaz Yeni Üye Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    569
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Selam benim yengem içine bir çimdik kadar lor peyniri sürer. yani 2 nohut tanesi kadar değildir. eliyle çizer gibi yapar öle bol bol değil yani.sonrada yağda kızartır. afiyet olsun
     
  10. 17 Mayıs 2012
    Konu Sahibi : merga
  11. _ELA_06

    _ELA_06 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    221
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bende dün yufka aldım pazardan bugün yapcam atcam peynirli patatesli yapıyorum ben patataesli yaptığımda çıkarınca dolaptan buzu çözülüyo yumurtaya bulayıp fırın tepsisine diziyorum atıyorum fırına peynirli yaptığımda teflonda hemen kızartıveriyorum dolaptan çıkınca çözülmesini beklemeden arasına bişide sürmüyorum ikisininkininde :) çok pratik oluyo misafire
     
  12. 17 Mayıs 2012
    Konu Sahibi : merga
  13. Beyhatun

    Beyhatun Bin zulme uğrasan da bir zulüm yapma... Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2010
    Mesajlar:
    2.508
    Beğenildi:
    42
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    48
    Canım ben bir yufkayı 8 eşit parçaya bölüyorum, bölmeden önce 1 su bardağı su ve sıvı yağı karıştırıp yufkanın her yerine sürüyorum bu böreğin çıtır olmasını sağlıyor. Hazırladğım harcı eşit parçalara böldüğüm yufkanın geniş ucuna düz bir şekilde yayıp etraflarından hafifçe katlayıp rulo yapıyorum ve buzluğa atıyorum. İstediğim zaman çıkarıp fırında pişiriyorum çok güzel oluyor dene derim. :nazar::nazar::nazar:İçerisine de yeşil mercimekli harç koyuyorum harika yani.