Armut Marmelatı

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün.
    Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun.
    Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun.
    Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın.
    Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin.
    Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun.
    Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın.
    Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
     
  2. 23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : nevbahar
  3. Dishe

    Dishe ✿❤aŞk-ı KıYaMet❤✿ Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.003
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    daha once hıc yapmadım ama denemek ıstıyorum:icecream:
     
  4. 17 Kasım 2009
    Konu Sahibi : nevbahar
  5. melisdeniz

    melisdeniz ıkı erkek annesı :) Üye

    Katılım:
    5 Kasım 2009
    Mesajlar:
    20.224
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    198
    kaydirigubbakcemile5