Armutlu Kek-

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve gulizgul tarafından 21 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    21 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gulizgul
  1. gulizgul

    gulizgul gulizgul.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Mart 2008
    Mesajlar:
    4.581
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    kolay güzel bir kek

    ALINTIDIR.



    3 adet armut ( mümkünse sert olanlarından)
    3 yumurta
    1 su bardağı tozşeker
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı yoğurt
    3 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 çay kaşığı zencefil
    2 çorba kaşığı hindistan cevizi
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 çimdik tuz

    Yapılışı:

    Çukur bir kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
    Sıvı yağı, yoğurdu, Hindistan cevizi, zencefil ve tarçını ekleyip, 2-3 dakika daha çırpalım.
    Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük ayarla karıştırın.
    Armutları kabuklarını soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Hamurun içine katıp biraz karıştırın .
    Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim.
    Hamuru kalıba boşaltalım.
    190 derece ısılı fırında Üzeri kızarana kadar pişirelim. (yaklaşık 40-45 dk.)
    Afiyet Olsun
     
  2. 21 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gulizgul
  3. Pink_U

    Pink_U Eğrilere eş misin dünya Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.117
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Meyveli kekler güzel olur.