Arnavut böreği(pırasalı) hem de resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve ayse_87 tarafından 14 Mart 2010 başlatılmıştır.

    14 Mart 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  1. ayse_87

    ayse_87 Bir ben miyim perişan??? Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    232
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Yapımı en kolay böreklerden biri bana göre tek tek yufka açma derdi olmadığı için herhalde.Buyrun tarife.

    Hamuru için 1su bardağı süt,1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı su,1 çay bardağı sıvıyağı bir kapta karıştıralım.Tuzu ve unu da ekledikten sonra biraz sert ve özlü bir hamur yoğuralım.Hamuru ikiye bölelim.20 şer bezeye ayıralım toplam 40 beze oluyor.10 arlı 4 kat yaptım ben.2katlı isterseniz yarım ölçü kullanın.
    Harcı için pırasaları küçük küçük doğrayıp 5 dakika kadar suda haşlayalım.Suyunu süzüp baharatlarını ve yağını koyup karıştıralım.

    Hamuru için:
    1su bardağı süt
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı su
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    Aldığı kadar un
    İçi:
    Yarım kilo pırasa
    tuz karabiber pulbiber
    Yufkaların arasına sürmek için:
    250 gr margarin (eritilmiş)
    veya 1 su bardağı sıvıyağ
    Açmak için:
    1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı un karışımı

    10 bezeyi teker teker tabak büyüklüğünde nişasta-un karışımıyla açın.10 tane olduğunda aralarına yağımızdan 1 yemek kaşığı sürüp yayalım.Üst üste 10 bezeyi koyduktan sonra elimizle biraz genişletelim.Oklavayla tepsi genişliğinde açalım.İlk katı yağlanmış tepsiye serelim.İkinci katı da aynı şekilde yaptıktan sonra arasına hazırladığımız pırasalı harcı koyalım.3 ve 4. katları da açıp tepsiye yerleştirelim.Bir bıçakla dilimleri belli edecek şekilde keselim.Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip fırına verelim.Üstü kızarana kadar pişirelim.
     
  2. 14 Mart 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  3. ayse_87

    ayse_87 Bir ben miyim perişan??? Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    232
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Resimler de burdaa.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. 14 Mart 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  5. pinkaya87

    pinkaya87 varlığın öyle bi sevinçki Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.424
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    çok pratik bir börekmiş gerçekten en kısa zamanda pırasalı değil ama ıspanaklı deniycem ellerine sağlık
     
  6. 14 Mart 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  7. ayse_87

    ayse_87 Bir ben miyim perişan??? Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    232
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ben de bazen patatesli ve peynirlisini yapıyorum ama pırasalısının tadı bir başka.Ispanaklı denemedim bak bir de öyle deneyim ben de .
     
  8. 14 Mart 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  9. pinark1

    pinark1 Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2007
    Mesajlar:
    341
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    ben hamurunu sadece un su ve tuzdan yapiyordum kiyir kiyir cok guzel oluyor. bunu da deniycem mutlaka bu hafta.
     
  10. 14 Mart 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  11. ayse_87

    ayse_87 Bir ben miyim perişan??? Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    232
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Evet gerçekte arnavutlar hamuru un su ve tuzdan yapıyorlarmış.Bu da sahtesi değil tat aynı bence sadece malzemesi daha fazla. :jeyyar:
     
  12. 15 Mart 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  13. snowdrop

    snowdrop sağlık,huzur ,mutluluk... Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    954
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    ellerine saglik canim cok guzel denemek lazim
     
  14. 7 Haziran 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  15. melodi1970

    melodi1970 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2009
    Mesajlar:
    793
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    88
    mrb bende arnavutum bende sadece un su tuz koyuyorum açılış şekli aynı oluyor canım istedi bak :)
     
  16. 7 Haziran 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  17. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Ellerine sağlık Ayşecik.
    Bayılırım pırasalı böreğe!
     
  18. 27 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  19. turkuaz

    turkuaz Yeni Üye Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.482
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    ellerinize sağlık ama ben resim göremedim :KK43: