Arnavut boregi(resimli)

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Princess of Rain tarafından 31 Ekim 2008 başlatılmıştır.

    31 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  1. Princess of Rain

    Princess of Rain ♥ ♥ My Little Princess♥ ♥ Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.490
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    gecen hafta kahvcaltiya davet ettigim arkadaslarima yaptim cok begendiler ve afiyetle yediler eeeeee sonucta acma borek kim sevmezki :) ayrica hatice hanimada(portakal agaci)cok tesekkur ediyorum boyle guzel tarifleri paylastigi icin afiyet olsun.



    Hamur malzemeleri:
    1kg un
    tuz
    su (arzuya göre süt+su karışımı)

    Peynirli iç harcı:
    350gr peynir, ezilmiş
    1 yumurta
    yarım su bardağı yoğurt
    arzuya göre doğranmış maydanoz

    Kıymalı iç harcı:
    250-300gr kıyma
    3 orta boy kuru soğan
    yarım demet maydanoz
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Ayrıca:
    1 su bardağı sıvıyağ
    nişasta

    1kg unun dibinden 2 parmak ayırın. Ayırdığınız una göz kararı nişasta ekleyip bir kenara alın. Kalan un, tuz ve su ile çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin.
    Hamuru rulo yapıp ikiye bölün. Böldüğünüz yarımları on beşer bezeye ayırın. İlk 15'li bezeyi merdane ve un+nişasta karışımı yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarını tek tek yağlayıp üst üste koyun. (en üste yağ sürülmeyecek) Bu grubu daha büyük bir tabağa alıp buzdolabına kaldırın. Diğer 15 bezeye de aynı işlemleri uygulayın. İlk kaldırdığınız grubu buzdolabından çıkartın. Merdane ile tek yufka haline gelecek ve tepsinizden daha büyük olacak şekilde açın.
    Tepsinizi yağlayın. Yufkayı dışa sarkacak şekilde tepsinin içinde hafif büzerek serin. (büzmezseniz ince kalabilir) İç malzemeyi karıştırıp yufkanın üzerine yayın.
    Buzdolabındaki diğer yufka grubunu da yine tepsiden büyük olacak şekilde açın. Karşılıklı kenarlarını katlayıp bohça yaparak tepsiye alın. Tepsinizin içinde bohçayı açıp yine büzerek tepsiye serin. Alttaki yufkanın kenarlarını üste kapatın. Böreği kesin. Bardakta kalan yarıdan biraz az sıvıyağı üzerine gezdirip elinizle yayın. 190C fırında pişirin.

    not: 1. Bezeleri bir gün önceden pasta tabağı gibi açıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Böylece ertesi gün açıp pişirmeniz kolaylaşacaktır.

    2. Kıymalı iç ile yapacaksanız: Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar ölene kadar ağzı açık şekilde kavurmaya devam edin. Soğanlar ölünce kalan malzemeleri ekleyip soğumaya bırakın.afiyet olsun.
     
  2. 31 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  3. Princess of Rain

    Princess of Rain ♥ ♥ My Little Princess♥ ♥ Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.490
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    [​IMG]


    kare tepsideki arnavut boregim,borcamdaki tiramisum tarifini vermistim burada yuvarlak tepsideki azeri kizin revanisi afiyet olsuncokacimcoook


    [​IMG]
     
  4. 31 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  5. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Beğenilerinizi Göstermek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.
     
  6. 11 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  7. YusNes

    YusNes Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.716
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    nefis walla iştahım açıldıı acıktım bee
     
  8. 11 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  9. Princess of Rain

    Princess of Rain ♥ ♥ My Little Princess♥ ♥ Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.490
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    begenmene sevindim canim biraz zahmetli acmasi felan ama lezzeti harika ama hak ediyor o kadar zahmeti
     
  10. 11 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  11. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    oh oh ellerine saglik canim
    baya zahmetli tek tek ac yap
    e beceriikli garisin senin elinden hic bi tarif kurtulamaz
     
  12. 11 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  13. Princess of Rain

    Princess of Rain ♥ ♥ My Little Princess♥ ♥ Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.490
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    sagol canim eee kendi capimda beceriklyim ama daha cok firin ekmek yemem lazim sen benden beceriklisin bebem ask olsun gercekten zor bir borek ama ben seviyorum enfes birsey ama diyet bitene kadar yapmak yok bana
     
  14. 11 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  15. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.651
    Beğenildi:
    520
    Ödül Puanları:
    153
    bizim bir arnavut hocamız vardı bir gün bu böreği yapıp getirmişti. tadı damağımda kalmıştı

    eline sağlık
     
  16. 13 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  17. qadife

    qadife Rabbim Sana Emanetiz... Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    6.986
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    cok güzel görünüyolar yaaaaaaaa
    nefislerrrr acıktırdın bizi ellerine saglık a.s.
     
  18. 13 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  19. Princess of Rain

    Princess of Rain ♥ ♥ My Little Princess♥ ♥ Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.490
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    afiyet olsun kizlar begenmenize sevindim bir gun girip mutfaga sizde yaparsiniz insallah bu guzel boregi