Arnavut ciğeri

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Eylul tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : Eylul
  1. Eylul

    Eylul Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    6.223
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın. Bir dakika kadar pişirip tavadan alın. Çıkarıp üzerine tuz serpin.
    Tavadaki yağın üçte birine kırmızı biberi serpin. Kızdırıp, ciğerlerin üzerine gezdirin. Soğanları soyup, piyazlık doğrayın. Tuz, serpip, elinizle mıncıklayarak, tuzu soğana yedirin. İçine ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Ciğerin yanında servis yapın.
     
  2. 29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : Eylul
  3. hobietamin

    hobietamin Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    220
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    mmmhhhh bayılırım ciğere, nasıl da karnım aç... aslında arnavut olduğum halde, evde hiç yemediğim kadar güzelini yapan bir yer var istanbulda ama söylemiyorum, reklama girmesin... :) sırrını bir bilsem yarabbim... böyle yumuşak ciğer olamaz, anlatamam size...
    bu arada bizim arnavut tayfası, ciğer yıkanmaz, yıkanırsa sert olur diyor, bilgilerinize...
     
  4. 29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : Eylul
  5. Eylul

    Eylul Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    6.223
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    bizdede yıkarlar hepben öyle gördüm en azından :))
     
  6. 26 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Eylul
  7. EU1

    EU1 Guest

    Eylülüm canım emeğine sağlık bi tanem.Şeniz
    Ben Arnavut ciğerini senin tarifindeki gibi seviyom hele yanında piyazla yemede yanında yat.
    Kayınvalidem Arnavut ama o bir değişik yapıyor.
    Kuzu akciğeri ve karaciğerini yıkamadan kuşbaşı kesip tencereye koyuyor.
    Kısık ateşte 1 saat falan kendi suyuyla pişiriyor vs vs.
    Haşlama gibi bişiy oluyor.
    İşin aslı benim pek hoşuma gitmiyor kayınvalidemin yaptığı gibi.
    :dilcikar:
     
  8. 26 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Eylul
  9. Eylul

    Eylul Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    6.223
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    benim arkadaşım var arnavut oda değişik yapar pek sevmem ama onun ki başka oluyor nedense güzel yapıyor valla herkesin farklı demekkiŞeniz
     
  10. 27 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Eylul
  11. calikusumuz

    calikusumuz Aklım egede kaldı...... Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.414
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Bu tarifi bizde çok severiz sık sık yaparım. Ben yaptığımda ciğerler sert kalıyordu bazen nette ararken bir yerde püf noktasını okudum unun içine biraz karbonat katıp öyle yapılıyormuş. Artık bende öyle yapıyorum ve çok güzel oluyor. Bilginize...
     
  12. 28 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Eylul
  13. Eylul

    Eylul Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    6.223
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    bak bunu bilmiyordum çok sağol yaptığım zaman denicem yerimseniben