arnavut ciğeri

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve rzme tarafından 1 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    1 Aralık 2008
    Konu Sahibi : rzme
  1. rzme

    rzme öpmeye kıyamadığım..... Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2008
    Mesajlar:
    4.455
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    çok lezzetli harika bi tarif



    1 kg. kuzu ciğeri
    patates
    ademet maydanoz
    1 kase buğday unu 1 büyük kuru soğan
    sıvı yağ
    tuz k.pulbiber

    öncelikle ciğerleri kuşbaşı doğrayıp yıkayıp bir süzgeçe koyuyoruz suları iyice sızınca tuzlayıp unluyoruz(hamsi unlar gibi ama biraz daha bol) unlayınca biraz bulamaç gibi olacaktır ama korkmayın kızarınca dağılıyor.ve ciğerleri dinlenmeye bırakıyoruz
    sonra patatesleri soyup küçük küp küp doğruyoruz ve bol sıvı yağda tavada kızartıyoruz.kızarttığımız patatesleri bir borcama tabana güzelce yerleştiriyoruz ve tekrar bol sıvı yağda unladığımız ciğerleride güzel pişecek şekilde kızartıp patatesin üzerine ilave ediyoruz.
    en son maydanozları, halka halka doğradığımız soğan tuz ve pulbiberle beraber elle güzel yoğurup harmanladıktan sonra en üste döşüyoruz afiyet olsun.....