Arnavut cullamas

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve ssengun tarafından 10 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    10 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : ssengun
  1. ssengun

    ssengun Bal Böceğim SeLeNiM Pro Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    7.607
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Ön hazırlık olarak patlıcanları 1 parmak kalınlığında halkalar şeklinde dilimleyelim. Patlıcan dilimlerini tuzlu suya koyalım. İçine yarım limonun suyunu ilave edelim. Tuzlu ve limonlu suda yarım saat beklettiğimiz patlıcan dilimlerini, sudan çıkarıp yıkayalım. Kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkararak, kurumasını sağlayalım.
    Patlıcan dilimlerini önce una sonra çırpılmış yumurtalara bulayarak, kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım. Kızaran patlıcanları kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkaralım. Ayrı bir tavada küçük doğradığımız soğanı 2 çorba kaşığı sıvı yağda hafifçe pembe-leştirelim. Ardından kıymayı, ince doğranmış biberleri, küçük küçük doğradığımız sarımsakları ekleyelim. Kıyma bıraküğı suyu çekip rengi değişene dek kavurmaya devam edelim.
    Kabuklarını soyup fındık iriliğinde doğradığımız domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek, 3 dakika daha hafif ateşte kavuralım. İnmesine yalan 1 fincan su ekleyip ateşten alalım. Patlıcan dilimlerini bir fırın tepsisine iki sıra şeklinde dizelim.
    Arasına ve üzerine kıymalı harcı yayalım. Orta ısılı fırında 10-15 dakika pişirelim. Fırından alıp servis yapalım.

    Ön hazırlık olarak patlıcanları 1 parmak kalınlığında halkalar şeklinde dilimleyelim. Patlıcan dilimlerini tuzlu suya koyalım. İçine yarım limonun suyunu ilave edelim. Tuzlu ve limonlu suda yarım saat beklettiğimiz patlıcan dilimlerini, sudan çıkarıp yıkayalım. Kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkararak, kurumasını sağlayalım.

    4 kişilik
    4 adet orta boy bostan patlıcanı
    Yarım limonun suyu
    1 kase un
    2 adet yumurta
    1 adet soğan
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    300 gram yağsız kıyma
    5 adet sivri biber
    8 diş sarımsak
    3 adet orta boy domates
    Yarım demet maydanoz
    1 kahve fincanı su
    Tuz
    Karabiber
    Kızartmak için:
    Sıvı yağ

    çullamasım fırın yerine yayvan bir tencerede ve kısık ateşte pişirebilirsiniz.