Arnavut Çullaması

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve ukla tarafından 1 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    1 Eylül 2009
    Konu Sahibi : ukla
  1. ukla

    ukla Come back.. Pro Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    8.862
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Çok pratik, misafirinize ayrı bir tat ve tür olarak sunabilirsiniz.

    Bostan patlıcanlarını iyice yıkayıp
    parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesiyoruz
    30 dk. yarım limon suyu ve tuz katarak suda bekletiyoruz.

    2 adet orta boy Bostan patlıcanı
    300 gr kıyma
    2 adet büyük boy domates
    3 adet sivri biber
    8 diş sarmısak
    1 adet soğan
    Un
    2 adet yumurta
    Sıvıyağ
    Tuz
    Karabiber
    1 kahve fincanı su

    Patlıcanları sudan çıkararak yıkayıp kağıt havlu üzerine koyuyoruz, suyu süzüldükten sonra kızgın yağda önce una sonra yumurtaya bulayıp kızartıyoruz. Kızartmış olduğumuz patlıcanları süzülmesi için kağıt havlu üzerine alıyoruz.
    Ayrı bir tavada 2 kaşık sıvı yağ ile doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar öldürüyoruz. Üzerine kıymayı ve doğranmış biberleri ekliyoruz.
    Kıymaların suyu çekilince üzerine minik minik doğradığımız sarmısakları, domatesi,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Domatesler hafif pişince inmesine yakın 1 kahve fincanı suyu ekleyip 3 dk. kadar ağır ateşte pişirip altını kapatıyoruz.
    Kızarmış patlıcanları fırın tepsinine tek sıra halinde dizip üzerlerine hazırlamış olduğumuz harçları döküyörüz.150 Derece ısıda 10-15 dk pişiriyoruz.
    Afiyet olsun..