Arnavut usulü sos

Konusu 'Soslar' forumundadır ve HanimKelesimiGetir tarafından 4 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    4 Aralık 2008
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  1. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir TEK DİL TEK VATAN Pro Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    83.136
    Beğenildi:
    33.647
    Ödül Puanları:
    563
    İlk önce biberler kızartılır servis tabağına konur
    Tavada çok az miktarda sıvıyağ kalır.
    İçine un ilave edilip biraz kavrulur.
    Biraz sulandırılan yoğurt ilave edilir ve karıştırılır
    Kızarmış olan biberlerin üzerine dökülür

    Biberler yıkanır ve kurutulur
    Yoğurt birazcık sulandırılır

    1/2 kilo çarliston biber
    2 yemek kaşığı un
    1 su bardağı yoğurt
    Kızartmak için sıvıyağ

    Çok lezzetli bir sosdur
    Özellikle etlerin yanında güzel olur
     
  2. 1 Nisan 2009
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  3. nazarboncugum

    nazarboncugum naz kızım hoşgeldin...... Pro Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2009
    Mesajlar:
    10.733
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    196
    deniyeceğim paylaşım için tşk
     
  4. 1 Nisan 2009
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  5. sblue

    sblue iyilik kumkuması Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.213
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    sos tariflerini çok kullanırım bunuda denerim teşekkürler
     
  6. 1 Nisan 2009
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  7. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir TEK DİL TEK VATAN Pro Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    83.136
    Beğenildi:
    33.647
    Ödül Puanları:
    563
    Güzel bir soso aslında soğuk yediğiniz zaman bile güzel olur kaydirigubbakcemile3
     
  8. 18 Ocak 2010
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  9. kara.leke

    kara.leke zaman herşeyin ilacı ... Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2009
    Mesajlar:
    439
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    Benim dedem arnavut biz bunu biraz daha değişik yapıyoruz

    çarliston biberi közlüyoruz , kabukları soyup dilimliyoruz
    tavaya tereyağ koyup eritiyoruz biberleri ekleyip 1-2 kez karıştırıyoruz
    bu arada bi kase yoğurdun içine 2 yemek kağığı un,tuz ve peynir (kaşarda olur) ekliyoruz
    tavadaki biberlerin üzerine döküp 2-3 dk daha pişirip alıyoruz

    çok güzel dir deneyin
     
  10. 19 Ocak 2010
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  11. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir TEK DİL TEK VATAN Pro Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    83.136
    Beğenildi:
    33.647
    Ödül Puanları:
    563
    Evet buda değişik bir tat olmalı deneyeceğim bunu teşekkürler..
     
  12. 20 Ocak 2010
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  13. kara.leke

    kara.leke zaman herşeyin ilacı ... Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2009
    Mesajlar:
    439
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    afiyet olsun şimdiden
     
  14. 22 Ocak 2010
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  15. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir TEK DİL TEK VATAN Pro Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    83.136
    Beğenildi:
    33.647
    Ödül Puanları:
    563
    Çok mersi teşekkürler...