Arpa şehriyeli tavuklu yoğurt çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve EU3 tarafından 16 Mart 2009 başlatılmıştır.

    16 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU3
  1. EU3

    EU3 Guest

    çok sevdiğim bir çorbadır.eşim yoğurt çorbası yemezdi ama bunu çok sevdi.

    tavuğu haşladığınız suyu kullanın yeterli gelmezse bulyonda atabilirsiniz.ılık olarak hazır olursa iyi olur.eğer yoğun sevmiyorsanız dahada su ekleyebilirsiniz.tavuk göğsünü didikleyin yada rondodan geçirin.

    1 yumurta,
    2 su bardağı yoğurt,
    2 yemek kaşığı dolusu un,
    6 su bardağı tavuk suyu,
    yarım tavuk göğsü,
    1,5 su bardağı arpa şehriye,
    tuz,karabiber,
    2 yemek kaşığı tereyağ,
    nane,kırmızıbiber

    yumurta,yoğurt ve unu tencerede iyice çırpın.üzerine tuz ve karabiberi serpip ılık haldeki tavuk suyunu ilave ederek tekrar karıştırın.orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak pişirin.çorba kaynamaya başlayınca arpa şehriyeyi ve tavuk etini ekleyin.sık sık karıştırarak şehriyeler pişene dek kaynatın.ayrı kapta tereyağını eritin.nane ve kırmızı biberi kavurun ve tencereye boşaltın.afiyet olsun.