Arpa Şehriyesi Pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve buckel tarafından 9 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    9 Nisan 2009
    Konu Sahibi : buckel
  1. buckel

    buckel az nefes almak istiyorum Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    45
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Lezzet olarak pilavdan daha hoş, değişik bir pilav



    2 Su bardağı Arpa şehriyesi
    3 yemek kaşığı tereyağı
    3 bardak ılık su yada tavuk suyu
    tavuk suyu yoksa
    2 adet tavuk bulyon
    yada 1 silme yemek kaşığı tuz

    Yayvan bir tencereye, mümkünse teflon olsun, tereyağını koyun, eritin ve 2 bardak şehriyeyi ekleyin. yüksek ateşte şehriyelerin rengi hafif kahverengimsi oluncaya kadar kavurun. ama yakmamaya özen gösterin. zaten pilavın tek yorucu yeri burası :)
    rengi döndükten sonra suyu ekleyin. tavuk suyu varsa daha lezzetli olur ama yoksa 2 adet tavuk bulyon da işi görür. ha tabi bunları sevmeyen varsa normal su ile tuz da kullanması kafi. biraz karıştırın ve kapağı kapatın. kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyunu tamamen çekesiye kadar pişirin. suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve bir kere karıştırın. 10 dakka dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
    aslında tarif ile normal pirinç pilavı ile aynı :)
     
  2. 21 Nisan 2009
    Konu Sahibi : buckel
  3. dileksen

    dileksen Guest

    bu bildiğimiz pilav canım ya
     
  4. 23 Nisan 2009
    Konu Sahibi : buckel
  5. buckel

    buckel az nefes almak istiyorum Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    45
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    evet adıda zati arpa şehriyesi pilavı. ama pirinç yok sadece arpa şehriyesinden
    rengi hafif kahverengi oluyor. yani pilav lezzetinde ve tadında makarna :)