Artık tüp bebek vakti mi?

Konusu 'Tüp Bebek Yöntemi ile Çocuk Sahibi Olmak.' forumundadır ve yavruceylan1 tarafından 2 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    2 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : yavruceylan1
  1. yavruceylan1

    yavruceylan1 Senden gelene razıyım... Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.720
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Merhaba Bora Bey,
    Yaşım 30
    3 yıllık evliyim
    9 ay korunmasız ilişki sonucunda gebe kalamayınca dra gittik

    spermiyogramımız güzel çıktı sorun yok

    Usg de pko görüntüsü var
    Adet düzensizliği yok
    Kilo yok
    Hafif göğüs ve göbek çevresi tüylenme
    (gerçi testestron üst seviyeye yakın ama sınırlar içinde)
    hormonlar son yapılan tahlilde çok dengeliydi (FSH:9 LH:9 )
    [Daha öncekilerde çok problemli değildi zaten (Fsh:6 ise LH8 )gibi
    yani ikiye üçe katlama olmadı hiç.Prolaaktin,e2 ve tsh da normaldi]

    Klomenle (2*1) yumurtam 21 mme ulaşınca çatlatma ve ilişki denendi 2 kere sonuç yok

    Rahim filmi çekildik ara verip bir ay temiz çıktı film

    Klomenle aşılama denendi
    Adetimi 3 gün geçince kanda gebelik bakıldı
    gebeydim fakat 5. haftadan sonra değerlerin düşmesi sonucu doğal yolla düşük yaşandı kürtaj yapılmadı

    O hevesle 1 ay aradan sonra tekrar klomenle alıama denendi
    9. gün değerim 2.37 idi
    Çok büyük ihtimalle negatif çünkü ateşim düşüşe geçti
    O yüzden bu gün 14. gün olmasına rağmen test yatırmayacağım

    Şimdi dr bey size sorum şu olacak
    artık tüp bebek vakti mi???

    drum bir kere de gonodotropin ile aşılama yapmak istiyor ama ben ilaç hakkımı aşılama için kullanmak taraftarı değilim.

    Birde son fsha göre yani 9 olan değere göre durum vahimleşiyor mu??
    Şimdiden teşekkürler
     
  2. 2 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : yavruceylan1
  3. Bahceci

    Bahceci Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Mart 2010
    Mesajlar:
    7.574
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    İlaç hakkınızı aşılama ile kullanabilirsiniz. Maliyet etkin bir yaklaşımdır. Bebeğinize ulaşmanız dileğiyle.ç..
     
  4. 2 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : yavruceylan1
  5. yavruceylan1

    yavruceylan1 Senden gelene razıyım... Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.720
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevapladığınız için.

    Peki fshın 9 olması vaktimin azaldığını göstermez mi??
     
  6. 2 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : yavruceylan1
  7. Feri

    Feri Zayıflamalıyım Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.647
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Hocam ben almanyada yasiyorum.. 3 düsük yapnca bana,kromozom ve pihtilasma testi yapildi,kromozom temiz cikti..fakat pihtilasmada sonun var dendi..size kagita alti cizili degerlerimi yaziyorum..lütfen yorumlarmisiniz.ve ne yapmama lazim,son düsügüm 4 ay evel oldu..18 haftalikti..lütfen bana yok gösterin....cok tesekür ederim


    proteyin s Aktivitäl-( 56-116)---45
    pölsminogen -Aktivitäl(70-110)-- -132
    keralitin serum- ( o,66-1,09)----0,55
    hemoglobin-11,4
    mcv-(80,6-93;4)------77,8
    mch-(26,2-33,0)------23,1
    faktör v-(70-120)____141
     
  8. 3 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : yavruceylan1
  9. Bahceci

    Bahceci Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Mart 2010
    Mesajlar:
    7.574
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    10-15 arası azalmış rezerv, 15 ve üstü menopoz olarak değerlendirilmektedir.
     
  10. 3 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : yavruceylan1
  11. Bahceci

    Bahceci Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Mart 2010
    Mesajlar:
    7.574
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Cok gecmis olsun. Bize gelen raporlar genetik inceleme sonucu verilir ve heterozigot tasiyici, homozigot normal veya hasta olarak rapor edilir. Raporunuzu yorumlayamadim....
     
  12. 3 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : yavruceylan1
  13. Feri

    Feri Zayıflamalıyım Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.647
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Hocam lütfen beni bilgilendirin..Almanyada yasiyorum..Benim rahmin arka duvarinda 6 cm büyüklügünde ve son 3 ayda 4 iken 6 olan miyom icin amelyat önerildi..sol tüpümde kapali,onunda acilmasi icin...3 düsügüm var ve cocugum yok..düsük sebebplerinede pihtilasma dendi...

    Gitigim kadin doktorum,amelyati acik amelyat olarak kendim yapayim dedi sonra vaz gecti ve kendi yapmaya cesaret edemedigini söyleyip beni ünüversite hastanesine yolladi ve orda laparaskopik olarak yapilmasinin amelyatin daha rahat ve sonrasi icinde daha iyi olacagini söyledi..bende kabul ettim,hatta laparaskopi icin sevindi.....
    Bugünde hastaneye gittik,görüsme ve amelyat tarihi almak icin...ama doktor bana laparaskopi icin 6 cm miyomun büyük oldugunu kedisinin acik amelyat yapacagini söyledi..Aklim cok karisti 2 aydir bu amelyat icin fikir birligi olmadigi icin bekliyorum...Cocugum olamsdigi icin acik amelyat daha riskli degilmi,sonucta yapisiklik riski var..yasim 39,5 ve amelyat sonrasi bekleme süreside cok uzun..6 cm miyom neden lap icin büyük olsunki..arastirmalarimda 10-12 cm ile lap olanlari okudum :::Lütfen bana akil verin..Agustos 11 icin yatis 12 icinde amelyat günü aldim..ama aklimda cok soru isareti var...
     
  14. 3 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : yavruceylan1
  15. Bahceci

    Bahceci Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Mart 2010
    Mesajlar:
    7.574
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Sizi muayene eden Doktor, sizin durumunuza en uygun olan ameliyat yontemini onermis. Doktorunuza guvenin. Ameliyatinizin basarili gecmesini ve en kisa surede bebeginize kavusmanizi dilerim...
     
  16. 3 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : yavruceylan1
  17. Feri

    Feri Zayıflamalıyım Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.647
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Hocam cevabiniz icin cok tesekkür ederim,moral verdiniz...
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.